Haberler

Depremde Ölenler İçin Mevlit Okutulacak

Bingöl'de, 1 Mayıs 2003'te meydana gelen depremde hayatını kaybeden 176 kişi için mevlit okutulacak.

Bingöl'de, 1 Mayıs 2003'te meydana gelen depremde hayatını kaybeden 176 kişi için mevlit okutulacak.

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için yarın ikindi namazını müteakip Merkez Ulucami'de Mevlid-i Şerif'in okutulacağını bildirdi. Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi olduğu kaydedilerek, "1 Mayıs 2003'te yaşadığımız depremin yıldönümü münasebetiyle hatırladığımız deprem afeti, aslında bir an bile unutulmaması gereken bir konudur. Bingöl halkı olarak deprem afetini her an gündemimizde tutmak ve bu konuda gerekli önlemleri almak bizlerin bireysel sorumlulukları arasında olmalıdır" denildi.

Çeşitli projelerle vatandaşların depreme karşı bilinçlendirildiği belirtilen açıklamada, 'Afete hazır birey ve aileler' projesi kapsamında bin 600 vatandaşa temel afet bilinci eğitimi verildiği kaydedildi. 'Afete hazır okul' projesiyle Bingöl merkez ve tüm ilçelerde bulunan okullarda eğitimlerin verildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bizler müdürlük olarak kendi görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirken siz değerli halkımızdan beklentimiz, Afet Bilinci Eğitimlerini önemsemeniz ve bu eğitimlere katılarak bireysel sorumluluklarımızın neler olduğunu öğrenerek bu sorumlulukları yerine getirmenizdir. Birey olarak en önemli görevlerimiz kısaca özetlenecek olursa, Aile Afet Planımızı yaparak ailemizin afetlere karşı hazır olmasını sağlamakla birlikte deprem çantası oluşturarak kolay ulaşılabilir bir yerde bulundurmalıyız. Ayrıca evimizin içinde yapısal olmayan elemanları sabitleyerek deprem esnasında devrilip bizleri yaralamalarını engellemeliyiz. Unutulmamalıdır ki ilimizde yaşayan her bir birey afete hazır olduğunda ilimiz afete hazır bir il olma becerisine ulaşmış olacaktır." - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

1 Mayıs Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title