Haberler

Depremde Ayaklarını Kaybetti, Serbest Dalış Rekorunu Geliştirdi

Marmara Depremi'nde yıkılan evinin enkazından 3 gün sonra kurtarılan ancak ayaklarını da kaybeden Ufuk Koçak, 16. yılı anısına depremde sular altında kalan alana dalarak, kendisine ait olan dünya değişken ağırlık serbest dalış rekorunu 25 metreyle geliştirdi.

Marmara Depremi'nde yıkılan evinin enkazından 3 gün sonra kurtarılan ancak ayaklarını da kaybeden Ufuk Koçak, 16. yılı anısına depremde sular altında kalan alana dalarak, kendisine ait olan dünya değişken ağırlık serbest dalış rekorunu 25 metreyle geliştirdi.

Gölcük ilçesi Değirmendere'deki depremde denizin altında kalan binaların bulunduğu alanda dalış yapan serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak, rekorunu 25 metreye taşıdı.

Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıl önce gölgesinde dinlendikleri, salonunda düğünler yapılan otelin depremde sular altında kaldığını belirterek, yaptığı dalışla bu alanları tekrar görme fırsatı bulduğunu söyledi.

Birilerinin yaşamının orada sona ererken başka canlıların aynı yerde hayat bulduğunu kaydeden Koçak, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya serbest dalış rekoru zaten bende, bu rekorun daha derinini depremde kaybettiklerimizin anısı için yaptım. Sloganımız, 'hiçbir rekor ve kariyer insan sağlığından daha değerli değildir.' Depremi unutmadık, unutmayacağız. Gidenleri unutmadım, kalanlar unutmayın. 22 metreyle dünya değişken ağırlık serbest dalış rekorunu zaten bendeydi, bugün 25 metrelere indik. Rakamlarla işimiz yok, derdimiz sosyal sorumluluktu. Bundan sonra yetiştirdiğimiz diğer engelli kardeşlerim benim rekorlarımı kırsın istiyorum."

Ufuk Koçak, rekorla ilgili uluslararası hakemleri çağırmadıklarını anlatarak, ilerleyen dönemde Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) hakemlerini davet etmeyi düşündüklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Değirmendere Gölcük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title