Haberler

Deprem ve Tsunami Merkezi Açıldı

Güncelleme:

BİNALARIMIZIN GÜÇLÜ OLDUĞUNA EMİN OLMALIYIZ

Törende konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, " Bugün açılışını yaptığımız merkez, Kandilli tarafından ev sahipliği yapılan bir Türkiye projesidir. Bu projeyi büyük depremin 15. Yılında milletimize hediye ediyoruz. Özellikle deprem söz konusu olduğu zaman hep sloganımız vardır, deprem öldürmez binalar öldürür. Dolayısıyla hepimiz yaşadığımız fiziki mekanların depreme ve afetlere karşı güçlü olduğundan emin olmalıyız" dedi.

SEFERBERLİK YAPMALIYIZ

Barbarosoğlu'ndan sonra söz alan Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen, son yıllarda Türkiye'de akademik ve kamu gücünün etkin kullanılması anlamında mesafe kat edildiğini fakat yeterince pratiğe dökülemediğini söyledi.

Türkmen, "Yerel yönetimdeki halkımızla vatandaşlarımızla olan ilişkiler noktasında bu akademik ve yasal mevzuattaki ilerlemeyi aynı hızda kaydettiğimizi söyleyemem. Hala kaçak kat atma noktasında, projesi olmayan, ruhsatı olmayan, iskanı olmayan binaları kullanma noktasında insanlarımızın talepleri devam etmekte. Demek ki bu doğal afetlere hazırlıklı olmak sadece kamu görevlilerinin ya da devlet otoritelerinin görevleri değildir. Vatandaş olarak, bu şehri bu ülkeyi birlikte paylaşan insanlar olarak aslında topyekun seferberlik yapmak durumundayız" diye konuştu.

DEPREM BİLGİ BİRİKİMİNDE İSTANBUL ÖNDE

Daha sonra söz alan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Mustafa Erdik, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Doğu Akdeniz'deki tsunamilerin denetlenmesi ve bölge ülkelerine erken uyarı sinyallerinin gönderilmesinin Kandilli Rasathanes'ine verilen bir görev olduğunu ve bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Erdik, şunları söyledi:

"En önemli çalışmalarımızdan bir tanesini Marmara ve İstanbul Teşkil ediyor. Biliyorsunuz burada büyük bir tane fay var, bu faydan büyük bir deprem beklentisi içindeyiz ve bunun için de İstanbul'un hazır olması lazım. Bugün size şunu açıklıkla söyleyebilirim ki İstanbul ve Marmara'daki depremle ilgili bilgi birikimleri dünyadaki her bir kentten çok daha iyidir. Belki bizimle biraz yarışabilecek Tokyo vardır. Bunun dışında İstanbul'la bilgi birikimi açısından baş edebilecek başka bir ülke ya da şehir olduğunu sanmıyorum."

ERKEN UYARI SİSTEMİ BAŞARIYLA UYGULANIYOR

İstanbul'daki, Marmaray, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, beş adet tarihi cami, bir adet müze ve bazı yüksek binaların da aralarında bulunduğu yapıları, deprem kayıt izleme cihazlarıyla gözlemlediklerini söyleyen Erdik, Marmara bölgesine kurdukları deniz dibi ve karasal cihazlarla erken uyarı sisteminin büyük bir başarıyla kullanıldığını belirtti. Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren hattı ve Akkuyu'da yapımı planlanan nükleer santral için deprem erken uyarı sistemi planladıklarını ve Nükleer patlamaların denetlemesi kapsamında Ankara'da çok büyük bir şebeke çalıştırdıklarını söyleyen Mustafa Erdik, dünyanın neresinde olursa olsun nükleer patlamalarla ilgili olarak yetkili makamları anında bilgilendirdiklerini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülay Barbarosoğlu Hilmi Türkmen Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title