Haberler

"Deprem, İnsan ve Yapı" Paneli

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilciliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek panelde, Türkiye'nin güncel depremselliği, yapı stoku, kaçak yapılar, depreme dayanıklı mimari tasarımlar, Türkiye'nin depreme hazırlanması, Yapı Denetimi Kanunu ve yapı denetimi kuruluşları konuları ele alınacak.

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilciliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek panelde, Türkiye'nin güncel depremselliği, yapı stoku, kaçak yapılar, depreme dayanıklı mimari tasarımlar, Türkiye'nin depreme hazırlanması, Yapı Denetimi Kanunu ve yapı denetimi kuruluşları konuları ele alınacak.

Panelle ilgili Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Adnan Evsen, 23 Ekim ve 09 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler ile ülke gündeminin birden depremler, yapı stoku, kaçak yapılar, Yapı Denetim Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, yapı denetimi kuruluşları, depreme dayanıklı mimari tasarımlar, Türkiye'yi depreme hazırlamak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve benzeri konuların, üniversiteler, medya kuruluşları, meslek odaları ve vatandaş düzeyinde tartışılmaya başlandığını bildirdi.

Depremin çok büyük ve sarsıcı bir gerçek olduğunun altını çizen Evsen, kamuoyunda çok çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından tartışılan depremin ve Türkiye'nin depremlere karşı alması gereken önlemler konusunda uzman kişilerin bir araya geleceği ve depremin her yönüyle ele alınacağı bir panel düzenleme gereğinin ortaya çıktığını kaydetti.

Evsen, panelle ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu vesileyle en son Van'da meydana gelen depremler ile genelde Türkiye'nin, özelde de Kayseri'nin güncel depremselliği, bölgedeki aktif faylar ve fayların yapı stoku üzerine olası etkileri, deprem tehdidi altındaki şehirler için geliştirilen yeni mimari tasarımlar, pratikte yaşanan mevzuat sorunları ve eksiklikleri gibi konuların tartışılacağı, Deprem, İnsan ve Yapı temalı panelin, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilciliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından birlikte yapılması planlandı.

27 Kasım Pazar günü gerçekleşecek söz konusu panele, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Kadir Dirik, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Dr Ahmet Yakut, Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 2. Başkanı Hüseyin Alan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı mimar Kemalettin Cengiz Tekinsoy panelist olarak katılacak."

Türkiye'nin, deprem gerçeğini bilerek ve yüzleşerek gerekli önlemleri alması gerektiğini bildiren Evsen, "Depremin son olarak vurduğu Van'ın büyükşehir ya da köy statüsüne alınması, deprem gerçeğini, depremin vereceği zararları ortadan kaldırmaz. Depremin yaşanacağı bölgenin statüsü önemli değil, önemli olan, o bölgede yapılan binaların durumu. Bu nedenle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin bina stokunun elden geçirilmesi fikrini destekliyoruz. Sayın Başbakan, her ne pahasına olursa olsun, bunu yapacaklarını bildiriyor. Biz de bu sözün destekçisiyiz ve takipçisi de olacağız" diye konuştu.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title