Haberler

Deprem Gerçeğine Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu ve Nilüfer Kent Konseyi deprem gerçeğine dikkat çekmek için yürüdü.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu ve Nilüfer Kent Konseyi deprem gerçeğine dikkat çekmek için yürüdü.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda Nilüfer Kent Konseyi önünde toplanan akademik odalar ile STK'lerin temsilcileri ve vatandaşlar, ellerinde meşaleler ile deprem gerçeği ve alınması gereken önlemlerin dile getirildiği sloganlar eşliğinde Üç Fidan Parkı'na kadar yürüdü.

Grup adına 3 fidan parkında açıklama yapan Jeoleji mühendisleri odası yönetim kurulu üyesi Özer Akbaş, "17 Ağustos 1999 da, saat 03.02'de Merkez Kocaeli, Gölcük olan ve 7,4 büyüklüğünde meydana gelen, ülkemiz açısından yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremin üzerinden 15 yıl geçti. Bir doğa olayının felakete dönüştüğü 15 yıldan bu yana geçen sürede depreme karşı hazırlıklı olup olmadığımız konusunda doğa bizleri test etmeye devam ediyor. Bu 15 yıl içinde meydana gelen 12 kasın 1999 depremi ve 23 ekim 2011 Van depreminde yaşadıklarımız ve kaybettiklerimiz bu durumu bizlere izah etmiştir. Son birkaç ay içinde Kuş gölü, Ege denizi, Çanakkale, Gökçeada ve Yalova'da 4 büyüklüğünün üzerinde meydana gelen depremler kamuoyuna tekrar unuttuğu depremleri hatırlatmıştır" diye konuştu.

Deprem bölgeleri haritasına göre Türkiye'nin yüzde 92'sinin deprem bölgesi içerisinde yer aldığını ifade eden Akbaş,"Nüfusumuzun yüzde 95'inin deprem tehlikesi altında yaşadığı bilinmesine rağmen uyarılar dikkate alınmadığı için doğa olayları hala afete dönüşmeye devam etmektedir" dedi.

Basın açıklamasının ardından toplanan grup dağıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title