Haberler

Deprem Bölgesinde Çalışan Sağlık Çalışanları Başarı Belgesiyle Ödüllendirildi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Afetlere hazırlıklı ekiplerimizin var olduğunu bilmek, bizlere ve vatandaşlarımıza güven veriyor" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Afetlere hazırlıklı ekiplerimizin var olduğunu bilmek, bizlere ve vatandaşlarımıza güven veriyor" dedi.

Van'dayaşanan deprem bölgesine giderek, burada kurtarma ve çeşitli görevlerde bulunan Samsun Ulusal Kurtarma Ekibi'nde (UMKE) yer alan sağlık çalışanları, Samsun Valiliği'ce başarı belgesiyle ödüllendirildi.

Samsun İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde düzenlenen törende konuşan Vali Aksoy, Vanda meydana gelen deprem nedeniyle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden olduğu gibi Samsun'dan da bölgedeki insanların arama kurtarma çalışmalarına katkı vermek, yaralarını sarmak adına çeşitli yardımlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Ekiplerin deprem bölgesinde çok az dinlenerek görevlerinin başarıyla tamamladığını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Samsun'dan çeşitli kurtarma çalışmalarına katkı vermek üzere arkadaşlarımız, hemen hazırlanarak bu çalışmalara katılmak üzere yola çıktı. Orada belirli bir süre arama kurtarma faaliyetlerinde bulunarak bu görevlerini yerine getirdiler. Arama kurtarma ekibimize ait olan araçlarla Van'a gitmişler ve orada önemli çalışmalarda yer almışlardır. Biz bu kapsamda bu çalışmaya katılan arkadaşlarımıza teşekkür etmek ve gayret göstermiş olmaları nedeniyle de bir başarı belgesiyle ödüllendirmek istedik. Ben görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür afetlerle inşallah ülkemiz bir daha karşılaşmaz, karşılaştığında da ona karşı yapılabilecek olan bütün çalışmalarda da her an afetlere hazırlıklı ekiplerimizin var olduğunu bilmek, bizlere ve vatandaşlarımıza güven veriyor. Bu boyutuyla da baktığımızda önemli bir durum ortaya çıktığında ona karşı müdahale edebilecek ekiplerimizin var olduğunu da biliyoruz."

Vali Aksoy, daha sonra 112 Acil Sağlık ekiplerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title