Haberler

Denktaş Yoğun Bakımda

Güncelleme:

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Pıhtı atması sonucu beyin ana damarında tıkanıklık tespit edilen 87 yaşındaki KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın yakın doğu üniversitesi hastanesindeki tedavisi sürüyor. Doktorları bugün iki ayrı açıklama yaptı. Her iki açıklamada da Denktaş'ın durumunun iyiye gittiğini ifade etti.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın YDÜ Hastanesi'ndeki yoğun bakım bölümünde tedavisi sürüyor. Denktaş'ın sağlık durumuyla ilgili doktorlar ilk olarak bu sabah açıklamada bulundu. YDU Hastanesi nöroloji ana bilim dalı hocalarından Dr. Amber Eker cumhurbaşkanının durumunda bir kötüleşme olmadığını söyledi. Dr. Eker bunun önemli olduğunu kaydetti İkinci açıklama ise saat 16, 30'ya yapıldı. Yakın Doğu Üniversitesi hastanesi başhekim yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoglu, kurucu cumhurbaşkanının durumunun bir miktar iyileşmekte olduğunu ifade etti. Kurucu Cumhurbaşkanının şu anki klinik durumunu Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu anlattı. Özmenoğlu Denktaş'ın genel durumunun iyi olduğunu kaydetti

DUALAR DENKTAŞ İÇİN'ŞEYH NAZIM BAŞINDA, İNGİLİZLER KilisEDE DUA EDECEK

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın iyileşmesi için sağlık servislerinin yanında din adamları da seferber oldu. Bir yandan Denktaş'ın yakın arkadaşı Nakşibendi Tarikatı Şeyhi Nazım Kıbrısi dua etmek için hastaneye gelirken, öte yandan KKTC'deki İngilizlerin papazı Richard Frost kilisede dua etti. Şeyh Nazım hastanede ziyaret ettiği Rauf Denktaş'ın oğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'tan kurucu cumhurbaşkanının sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Şeyh Nazım Kurucu cumhurbaşkanının yanına gidip dua etmek istedi ancak başhekimin izni olmadığını öğrendi. Araya Aydın Denktaş girdi. Şeyh Nazım, Denktaş'ın bulunduğu odanın yanına götürüldü ve içeriye girmeden onun için dua etti. Rauf Denktaş için dua eden sadece Şeyh Nazım değildi. KKTC'de yaşayan İngilizler Girne'deki St. Andrew's Kilisesi'nde Denktaş'ın iyileşmesi için özel dua yapacak. Bu arada Rauf Denktaş'ın oğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, babasının rahatsızlığı nedeniyle telefon eden, hastaneye gelen, mesaj gönderen, dualarını eksik etmeyen halka teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title