Haberler

Denizlililer Sandığa Gitti

Denizli'de 1 Kasım seçimleri için vatandaşlar, saat 08.00'den itibaren sandığın yolunu tuttu.

Denizli'de 1 Kasım seçimleri için vatandaşlar, saat 08.00'den itibaren sandığın yolunu tuttu. Bazı yaşlı vatandaşların, üst katlarda bulunan sandıklara giderken zorlandığı görüldü.

Denizlili seçmenler saat 08.00'den itibaren sandıklara gitmeye başladı. Oy kullanma işleminin saat 11.00'den sonra yoğunlaştığı görüldü. Denizli'de, il merkezi ve ilçelerde kurulan 2 bin 254 sandıkta, toplam 717 bin 522 seçmenin oy kullanacağı, 7 Haziran'a göre sandık sayısının iki, seçmen sayısının da 4 bin 549 kişi arttığı belirtildi.

SABAH ATILAN MESAJ TEPKİSİ

Bu sabah Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci adı ve telefon numarası verilerek vatandaşlara gönderildiği belirtilen "Sevgili hemşerim, sizlerle ve hizmetlerimizle Denizli'mizi yeniden inşa ettik. Bugün oyunu Denizli, Türkiye ve çocuklarımızın geleceğine kullan" mesajı, MHP yönetiminin tepkisini çekti. Seçim yasaklarına rağmen seçmenlere kısa mesaj gönderildiğini söyleyen MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, "Ekonomi Bakanı'nın seçim yasakları başladıktan sonra vatandaşın tercihlerini etkilemek için kısa mesaj göndermesi hukuken ve vicdanen etik değildir. Sayın Bakan, bari mesaja kullanmadığın eski telefon numarasını değil de aktif kullandığı telefonunu yazsaydın da vatandaşların çoğunluğunun seni hayırla yadettiğini kulaklarınla duysaydın" dedi.

BAZI YAŞLILAR ZORLANDI

Üniversite öğrencilerinin de 1 Kasım'da oylarını kullanmak için tatili fırsat bilerek memleketlerine geldikleri gözlendi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Aslı Ceren Hınç, ailesiyle birlikte Hacı Halil Bektaş İlkokulu'nda oyunu kullandı. Sandıklarda sakin bir ortam yaşanırken, bazı yaşlı seçmenler sandıklarının ikinci katta olmasından şikayet etti. Bastonlarıyla ikinci kata güçlükle çıkan bazı seçmenler, "Oy kullanmak için çok zorlanıyoruz. Bizi de düşünsünler" diye konuştu.

ADAYLAR DA SANDIK BAŞINDA

Milletvekili adayları da sandığın yolunu tuttu. Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli birinci sıra adayı Nihat Zeybekci oyunu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Eğitim Lisesi'ndeki 1080 nolu sandıkta eşi Ayşen, kızı Fatma ve oğlu Atilla Zeybekci ile birlikte kullandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve birinci sıra adayı Emin Haluk Ayhan oyunu Gazi İlkokulu'nda 1236 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya gelen seçmenlerle de sohbet eden Ayhan, "Türk milleti bugün sadece ülkemizin değil, bölgemizin hatta Türk-İslam dünyasının geleceğini etkileyecek bir tercih yapıyor. Vatandaşımızın yapacağı tercih bu yüzden önemli" dedi.

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da oyunu eşi Berrin ve kızı Esra Zolan ile birlikte Servergazi İmam Hatip Ortaokulu'ndaki 2071 nolu sandıkta kullandı. Türkiye'de bir istikrarsızlığın söz konusu olduğuna dikkati çeken Osman Zolan, "7 Haziran sonrası oluşamayan hükümet inşallah 1 Kasım sonrası milletimizin iradesiyle artık kısa bir zamanda oluşsun. Huzursuzluğa sebep vermemek üzere 4 yıl ülkemiz güzelliklerle taçlansın istiyoruz. Biz de vatandaşlık görevimizi yaptık, oyumuzu kullandık. Hayırlı olsun. Göreve gelecek olanlara da şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

CHP Milletvekili ve ikinci sıra adayı Kazım Arslan oyunu, eşi Nursel Arslan ile birlikte Yaşar Saniye Gemici Lisesi'ndeki 1196 nolu sandıkta kullandı. Arslan, seçimlerin Türkiye ve Denizli için hayırlı olmasını diledi.

CHP Milletvekili ve üçüncü sıra adayı Gülizar Biçer Karaca da oyunu Servergazi İMKB Kız Meslek ve Teknik Lisesi'nde 2077 nolu sandıkta kullandı.

AK Parti ikinci sıra adayı Sema Ramazanoğlu oyunu Fitnat Ahmet Engin İlkokulu'ndaki 1182 nolu sandıkta, üçüncü sıra adayı Şahin Tin, Ahi Sinan İlkokulu'ndaki 1206 nolu sandıkta kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Zolan Ak Parti Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title