Haberler

    Denizlili İşadamı Ailesiyle Dehşeti Yaşadı

    Türkiye'nin 15 Temmuz Cuma gecesi yaşadığı darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı tatil köyüne ayrıldıktan sonra yapılan saldırıya Denizlili işadamı Yasin Cinkaya da ailesiyle birlikte tanık oldu.

    Türkiye'nin 15 Temmuz Cuma gecesi yaşadığı darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı tatil köyüne ayrıldıktan sonra yapılan saldırıya Denizlili işadamı Yasin Cinkaya da ailesiyle birlikte tanık oldu. Mermer ve doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren Faber Doğaltaş'ın sahibi Denizlili genç işadamı Yasin Cinkaya, eşi Yasemin Cinkaya ve kızları Bade Cinkaya, babası Gümüşler eski Belediye Başkanı İbrahim Cinkaya ve annesi Fadime Cinkaya, ablası ve 5 yeğeniyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'te tatil yapıyordu.

    AN AN ÇATIŞMAYI İZLEDİLER

    Erdoğan'ın kaldığı otelin tam karşısındaki sitede, beşinci kattaki dairesinde tatilini geçiren Cinkaya ailesi saat 02.30 sıralarında silah sesleri ile irkildiklerini anlattı. Yaklaşık 2.5 saat süren çatışma süresince büyük panik yaşadıklarını belirten Cinkaya, ailesi ile birlikte yere yatarak silah seslerinin sona ermesini beklediklerini anlattı. Çatışma sonunda iki polis şehit olurken, tatil merkezinde kalanlar da dehşet anlarını yaşadı.

    'SAVAŞ ORTAMI GİBİYDİ'

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterle ayrılmasından 12 dakika sonra darbe girişiminde bulunan bir grubun helikopter ile baskın yaptığı tatil köyünde yaşadıkları dehşeti anlatan Yasin Cinkaya şunları söyledi:

    "Yaşadıklarımız dehşet vericiydi. Çatışmaların ortasında kaldık. Tüm çatışma evin önünde oldu. Tam bir panik havası yaşandı. Biz bütün aile hemen yere yatarak korunmaya çalıştık. Evimiz beşinci katta. Çatışmaya katılan helikopter beşinci kat seviyesinde askıda kaldı. 30 metre önümüzdeydi. Diğeri sitenin içine girerek asker indirdi. Tüm çatışma kaldığımız sitenin içinde gerçekleşti. İki helikopterin çapraz ateşlerinin yanı sıra binamızın son katında keskin nişancı polisler de çatışmanın içindeydi. Savaş ortamı gibiydi. Özellikle alt katlarda yaşayan komşularımızın evlerine silah atışları isabet etti."

    DUVARLAR DELİK DEŞİK OLDU

    Gümüşler eski Belediye Başkanı işadamı İbrahim Cinkaya da yaşananlardan özellikle torunlarının çok korktuğunu, saatlerce çığlık attıklarını söyledi. Saldırıya karşılık veren koruma polislerinin kaldıkları dairenin çatısından ateş ettiklerini kaydeden İbrahim Cinkaya şunları anlattı:

    "Darbe girişiminde bulunan ve tatil köyüne saldıran gruba koruma polisleri bizim dairenin çatısından karşılık verdiği için kaldığımız binanın duvarları delik deşik oldu. Çatışma sabaha kadar sürdü. İki koruma polisi şehit oldu. Yere yatarak saldırının bitmesini bekledik. Özellikle torunlarım çok korktu, sürekli çığlık attı. Yaşadıklarımız korkunçtu. Sabah olaylar yatıştıktan sonra saldırının dehşetini gözlerimizle gördük. Yaşadığımız travmayı atlatmaya çalışıyoruz."

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Recep Tayyip Erdoğan Gümüşler Türkiye Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    title