Haberler

Denizli Valisi Demir, Bozdağ'da İncelemede Bulundu

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bozdağ Kayak Merkezi'ne yatırım yapmak isteyenlerin 2013 yılında Türkiye'deki en yüksek turizm teşvikinden yararlanacağını söyledi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bozdağ Kayak Merkezi'ne yatırım yapmak isteyenlerin 2013 yılında Türkiye'deki en yüksek turizm teşvikinden yararlanacağını söyledi.

Vali Demir, kentin Pamukale'den sonra ikinci "beyaz" turizm merkezi olacak Bozdağ Kayak Merkezi'ndeki yapım çalışmalarını inceledi.

Ege Bölgesi'nin en önemli kayak merkezlerinden biri olmaya aday 2 bin 400 metre yükseklikteki Bozdağ'da, toplam uzunluğu 3 bin 900 metre olan üç kayak pistini gezen Demir, kayak takımlarını giyerek pist denemesi yaptı.

Demir, bu kış döneminde kayak merkezinin mekanik kısmını tamamlamak ve 2013 yılına hazırlamak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"İnsanlar yazın Pamukkale'yi geziyor. Kışın da gelen bütün turistler için Bozdağ'da çok önemli alternatif bir kış turizmi sunmuş olacağız. Bozdağ'da çok önemli bir potansiyel var. Kayak merkezi yaparak aslında biz bir başlangıç yapıyoruz. Yatırımcı için en önemli husus buranın turizm bölgesi ilan edilmesidir. Biz talebimizi yeniledik. Buranın kültür ve koruma alanı ve kayak merkezi olması için formaliteler tamamlandı. Burası turizm gelişim bölgesi olarak ilan edilecek. Yani 2013 yılında Bozdağ Kayak Merkezi'ne yatırım yapacak herkes Türkiye'deki en yüksek turizm teşvikinden yararlanmış olacak."

-Kayak merkezi inşa çalışmaları-

Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde yapımına geçen nisan ayında başlanan Bozdağ Kayak Merkezi'nin yolları tamamlandı, elektrik hattı çekildi.

İlk etapta bin 700 metre, bin 500 metre ve 700 metre olmak üzere toplam uzunluğu 3 bin 900 metre olan üç kayak pisti kuruldu.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Efsun Yılmaz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title