Haberler

Denizli Uluslararası 2'nci Yaren Şairler Şöleni'ne Doğru

Denizli'de bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Uluslararası Yaren Şairler Şöleni, 4 ve 5 Kasım tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.

Denizli'de bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Uluslararası Yaren Şairler Şöleni, 4 ve 5 Kasım tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Uluslararası Yaren Şairler Şöleni ile genç şair adaylarını uluslararası alanda isim yapmış şairlerle bir araya getirerek tanışma imkanı sağlama, genç şair adaylarını yeni eserler üretmeye teşvik ederek Türk edebiyatına yeni şiir ve şairler kazandırmanın amaçladığı ifade edildi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde 4 ve 5 Kasım saat 20.00'de başlayacak organizasyonda konferanslar, şiir dinletileri ve okur-yazar buluşmalarının yapılacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yerli ve yabancı çok sayıda şairin katılacağı etkinliklerde şiirin kalbi Denizli'de atacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu ücretsiz etkinlikler Denizli'deki 19 okulda da sürecek. Bahattin Karakoç'un onur konuğu olacağı Denizli Uluslararası 2'nci Yaren Şairler Şöleni'ne Ahmet Selçuk İlkan, Ekrem Kaftan, Cengizhan Sönmez, Güllü Karanfil, Recep Garip, Sinan Yağmur, Aşkın Tuna, Ahmet Tevfik Ozan, Sebahattin Abi, Funda Gökçen, Yasemin Meydan Yeşilhisar, Mehmet Nuri Parmaksız, Ali Akbaş, Mahir Gürbüz, Ammar Sılaoğlu, Müştehir Karakaya, Ganire Paşayeva, Chalgin Mahammad, Khayal Xeyal Rzazade ile Arzu Subakan Kabukçu katılacak."

Azerbeycan Milletvekili Ganira Pashayeva'nın, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde 5 Kasım Cumartesi saat 14.00'te "Türk Dünyası İlişkileri - Dünü, bugünü, geleceği ve ortak vizyon" konulu konferans vereceği, bunun yanı sıra Acıpayam, Çivril ve Tavas'ta da konferanslar düzenleneceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title