Haberler

Denizli- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Basın Özgürlüğüne Saldırı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu : Basın özgürlüğüne saldırı TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu; Cumhuriyet Gazetesi'ni taşıyan TIR'ların polis tarafından durdurulmasını kınayıp basın özgürlüğüne saldırı olduğunu söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu : Basın özgürlüğüne saldırı

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ; Cumhuriyet Gazetesi'ni taşıyan TIR'ların polis tarafından durdurulmasını kınayıp basın özgürlüğüne saldırı olduğunu söyledi. Feyzioğlu, "Güvenlik paketi çıkarsa bugünleri ararız. Bu ülkede her kesim iktidarı tattı. Muhalefeti de tattı. İktidardayken gücünü kullandı. Baskı uyguladı. Muhalefette iken zulmü gördü. Yeter artık, tamam. Herkes her şeyi gördü. Bundan sonra yapılacak olan şucu bucu bırakıp onun hukuku bunun hukuku değil, hukukun demokrasiyle birlikte evrenselleşmiş ilkeleri ne diyorsa onun peşine düşmektir" dedi.

Denizli Barosu'nun davetlisi olarak kente gelen TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ilk olarak baronun Sosyal Tesisleri'nde avukatlarla bir araya geldi. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ile birlikte bazı baro başkanlarının da katıldığı toplantı öncesi; çok sayıda avukat, Feyzioğlu ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Feyzioğlu, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AVUKATLIK SINAVINI İSTİYOR

Avukatlık mesleğinin çok fazla sorunu olduğunu, avukatlık sınavının getirilmesinin somut bir çözüm olacağını söyleyen Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Bizler, avukatlar olarak hak savunucusuyuz. Bir yerde haksızlık varsa o haksızlığın üzerine gidilmesi bizim işimiz, avukatların işidir. Kanunlarda çok süslü cümleler yazıyor. O süslü cümleler gökteki yıldızlar gibidir. Gökte kaldıkları sürece güzeldirler ancak faydaları yoktur. Marifet o yıldızı gökten alıp vatandaşın eline 'bu parlak yıldız senindir' diyebilmektir. İşte bizim görevimiz yıldızları toplamak ve vatandaşın eline verip, bu senin hakkın ve hukukun diyebilmektir. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan avukatlık sınavının getirilmesi mücadelemizde destek bekliyoruz. Aksi taktirde, hukuk devletinin gereklerini söyleyecek hak savunacak bir meslek grubu kalmayacaktır.

HUKUK ÜSTÜNLÜĞÜNE DİKKATİ ÇEKTİ

Hukuk üstünlüğünün sağlanması gerektiğini söyleyen Feyzioğlu, "Her alanda hukukun üstünlüğünün yerine üstünlerin hukukunun sağlanması bizim için en büyük tehdittir. Bizim için hukukun üstünlüğünü istemek, ekmek kavgasıdır. Ekmek kavgasının sağcısı, solcusu yoktur. Avukatların yaşayabilmesi için bu ülkede hukukun üstünlüğünün olması gerekir" diye konuştu.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Cumhuriyet Gazetesi'ni taşıyan TIR'ların polis tarafından durdurulmasını kınayan ve basın özgürlüğüne saldırı olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Güvenlik paketi çıkarsa bugünleri ararız. Bu ülkede her kesim iktidarı tattı. Muhalefeti de tattı. İktidardayken gücünü kullandı. Baskı uyguladı. Muhalefette iken zulmü gördü. Yeter artık, tamam. Herkes her şeyi gördü. Bundan sonra yapılacak olan şucu bucu bırakıp onun hukuku bunun hukuku değil, hukukun demokrasiyle birlikte evrenselleşmiş ilkeleri ne diyorsa onun peşine düşmektir" dedi. Hukukun herkese lazım olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, "Hukuk herkese lazım cümlesinin içi dolmalı. Bunu yapanların da yarın başına bu tarz keyfilik gelir. Bu keyfilikleri bitmelidir. Bizim tarafımız hukuktur. Gazetenin toplatılmasını tehlikeli buluyoruz" dedi. Açık lamanın ardından toplantıya geçildi. Basına kapalı olan toplantı sonrası Feyzioğlu'nun Denizli Barosu Hizmet Binası'nın temel atma törenine katılacağı, akşam da EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek toplantıda katılımcılara sesleneceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Metin Feyzioğlu Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title