Haberler

"Denizli Turizmi Canlanıyor"

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Valilik Konağı civarında yeraltına yapılacak iki katlı müzeyle, kent turizmine yeni bir katkı sağlanacağını bildirdi.

Denizli Valisi Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu ile Denizli İl Özel İdaresi tarafından Pamukkale (Hierapolis) Örenyeri Kocaçukur mevkisinde faaliyete geçirilen "Natural Park (Doğal Park)"ta basın toplantısı düzenleyerek, Denizli turizmini değerlendirdi.

Kocaçukur mevkisinde yapılan düzenlemeyle alanın güzelliği ve temizliğiyle dikkati çeken bir turizm alanı haline getirildiğini ifade eden Erkmen, alanın turizme önemli yarar sağlayacağını dile getirdi.

Erkmen, bölgeyle ilgili yeni yapılan bazı çalışmaların olduğunu, bunların da Denizli'nin büyükşehir olmasının ardından hayata geçirilerek meyvelerini daha hızlı şekilde vereceğini belirterek, "İki yıl içerisinde güzel şeyler olacak, bunlar bu yıl itibariyle başladı. Uzun yıllardır atıl vaziyette bulunan, kimsenin oturup dolaşamadığı bu yeri turizme kazandırmak güzel bir çalışma. Geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalarla 1, 5 milyon lira gibi bir maliyetle buradaki güzellikler ortaya çıkarıldı" dedi.

Pamukkale'nin yerli ve yabancı turistlerin, en çok görmek istedikleri bir yer olduğuna dikkati çeken Erkmen, şunları kaydetti:

"Burayı çevre güzelliğiyle ve içerideki antik dokusuyla daha da güzelleştirerek gelenlerin istifadesine sunmak istiyoruz. Gelenlerin buradan ayrıldıktan sonra kafalarında güzel bir iz bırakmak için bu çevreyi bütünleştiriyoruz.

Pamukkale bölgesi, yapılacak çalışmalarla daha çekici bir hale getirilecek. Denizli, Kocaçukur'uyla, Karahayıt'ıyla, Pamukkale'si, Laodikya'sıyla, yollarıyla, kentsel dönüşümüyle daha güzel bir turizm şehri haline gelecek. Burada yaptığımız ve yapılacak çalışmalarla, turizm yatırımlarıyla esnafa daha çok katkı sağlanacak.

Valilik Konağı civarında yeraltına yapılacak 2 katlı bir müzeyle, turizme yeni bir katkı sağlanacak. Yapılacak müze konusunda proje çalışmaları devam ediyor. Yurt dışındaki müzeleri inceleyerek dikkat çekici bir müzeyi ortaya çıkararak, bu yıl sonu ihalesini yapmak istiyoruz. "

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da Pamukkale Natural Park'ın bulunduğu yerin Denizli'nin en değerli yeri olduğunu söyledi.

Bölgenin Pamukkale travertenlerine sıfır noktada olduğuna işaret eden Zolan, şöyle konuştu: "Burası yıllarca tozluk ve düz alan şeklineydi. Maalesef biz Denizli'nin potansiyelinin farkında değildik. Artık Denizli'nin potansiyelinin farkına vararak bunları değerlendirme ve aktif hale getirmesi konusunda faaliyet gösteriliyor.

Denizli şu an turizm potansiyelin yüzde 10'unu kullanıyor. Tüm değerlerimizi turizm potansiyelimizi gün yüzüne çıkarabilmiş değiliz. Denizli'de gelecekte en önemli olacak sektör turizmdir. Denizli, termalle, Pamukkale'yle, antik kenti ile turizm potansiyelini 10 katına çıkarabilecektir. Yeter ki el ele vererek bunları gün yüzüne çıkarabilelim. Geldiğimiz noktayı yeterli olarak görmüyoruz gidecek çok yerimiz var. "

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title