Haberler

Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, bir an önce hükümetin kurulması ve artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, bir an önce hükümetin kurulması ve artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini söyledi.

Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerde düşük enflasyon, düşük büyüme, düşük istihdam ve düşük faiz oranlarının devam ettiğini belirtti.

Avro bölgesinde Yunanistan'ın durumunun risk oluşturduğuna işaret eden Özer, "Yunanistan dışında iyileşme göstergeleri görülse de hedeflenen normalleşmenin zaman alacağı anlaşılmaktadır. Rusya ve İran'la ilgili, bölgeyi ve dünyayı yakından ilgilendiren sorunlar devam etmektedir. Irak, Suriye ve Yemen'deki istikrarsızlık devam etmektedir. Dünya gıda fiyatları, petrol fiyatları ve temel ürün fiyatları az da olsa düşüş eğilimi sürmektedir" dedi.

-"Birlikte hareket edin mesajı"

Özer, 7 Haziran'daki milletvekilleri genel seçiminde ortaya çıkan iradenin önemli mesajlar verdiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Milletimizin ortaya koyduğu bu irade 'birlikte hareket edin' mesajıdır. Tüm siyasi partilerimizden bu ışık doğrultusunda hızla hareket etmelerini bekliyoruz. Huzur ortamında gerçekleşen seçimler sonucu oluşan parlamentomuz görevinin başındadır. Seçimlerde olduğu gibi, hükumetin kurulması noktasında da iş alemi olarak partilerimizden uzlaşma ve olgun bir yaklaşım beklemekteyiz. Ekonominin beklemeye tahammülü yoktur. Şu an sanayi ve dış ticaretin ekonomik büyümeye olan katkısı düşük düzeyde. Kurulacak yeni hükumetle birlikte ortaya konulacak yeni stratejiler, yeni ekonomik ve siyasi düzen, gelişmeleri pozitife çevirebilir umudunu taşıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Yunanistan Türkiye Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title