Haberler

Denizli Teleferiğe Kavuştu

Denizlilileri bin 400 metre yüksekliğe 6 dakikada taşıyacak teleferikle ilk deneme seferini yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 38 milyon liralık yatırımla kurulan kompleks projeyi inceledi.

Denizlilileri bin 400 metre yüksekliğe 6 dakikada taşıyacak teleferikle ilk deneme seferini yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 38 milyon liralık yatırımla kurulan kompleks projeyi inceledi.

Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hayata geçirilen teleferik projesinin tanıtımını gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk deneme seferini basın mensupları ile birlikte yaptı. Sabah saatlerinde 300 metre rakımdan bin 400 metre rakıma teleferik ile çıkan Başkan Zolan ve basın mensupları daha sonra 1500 metre rakımdaki tesislere çıktı. Denizli'yi yayla turizminde marka yapacak kompleks projede yer alan bungalov evler, restoran, çadır ve diğer tesisleri gezen Başkan Zolan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Denizli'yi en büyük zenginliği olan yaylalarıyla buluşturmak için teleferik projesini ortaya koyduklarını hatırlattı.

Başkan Zolan, "Burada yazın serinleyecek, kışın ise kar görmeye geleceğiz. Yaz kış burası hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. İnşallah güzellikler içinde mutlu bir şekilde Denizlimiz bu tesisleri kullansın, armağanımız olsun" diye konuştu.

Denizli'nin turizm kenti olduğuna işaret eden Başkan Zolan, "Bu tesis turizmimize ayrı bir nefes verecek. Denizlimizin çekim merkezi olma konusunda da olağanüstü katkı sağlayacak ve turizmi bir adım daha ileriye götürecektir. Bir ay boyunca insanlarımız teleferiğe binebilsinler diye ücretsiz yapacağız. Vatandaşlarımız da gelsinler görsünler istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.

Teleferiğin 6 dakikada bin 400 metre rakıma çıktığını anlatan Başkan Zolan, "24 kabinimiz var ve saatte bin kişi çıkabiliyor. Günde 7-8 bin kişiyi ağırlama kapasitesine sahip. Bir ay boyunca ücretsiz şekilde vatandaşımızı misafir etmenin mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu.

Teleferiğin bir ay sonra ücretli olmaya başlayacağını ifade eden Başkan Zolan, "Ama ücret çok makul olacak, 5 lira gibi bir biniş ücreti söz konusu. Amacımız buradan kar elde etmek değil. İnsanlarımızla dağlarımızı ve yaylalarımız buluşturmak. Yazın sıcağında bin 400 metre rakıma çıkmak ayrı bir güzellik. Bizim amacımız vatandaşlarımızdan para almak değil o hizmeti sunabilmek. Bir aydan sonra kişi başına 5 lira gibi bir rakam düşünüyoruz" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Zolan Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title