Haberler

Mustafa Denizli: Hayatımın En Zor 90 Dakikasıydı

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Astana beraberliğine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu akşam ortaya çok iyi bir futbol koyamadık ama ben bunu doğal karşılarım. Futbolcularımızın hata yapma payı her zaman vardır. Sendeleriz ama hiçbir kulvarda düşmeyiz" dedi.

Uefa Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. maçında sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda karşılaştığı Kazakistan temsilcisi Astana ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla sarı-kırmızılar, grubu 3. sırada tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeyi başardı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, "Çok zorlu bir gece yaşayacağımızı biliyorduk. Astana zor bir takım. İlk yarıda düşündüklerimizin önemli bir kısmını yaptık. Pozisyonlar bulduk. Baskısı yüksek olan bir 90 dakika. Sadece kazanma alternatifi olsa daha kolay bir gece olacaktı. Futbolcularımızın hata yapma payı her zaman vardı. Galibiyetle ayrılmamız gereken bir maçtı ama ana hedefimizi bulduk. Hedefimiz Avrupa Ligi'ne kalmaktı. Astana karşısında ilk maçta da zorlandık. Gruptaki diğer takımlar da zorlandı. Bulamadığımız gol her zaman sıkıntıdır. Bizim yürüdüğümüz kulvarlardan biriydi. Bu kulvarlardan düşmeyeceğiz"

"HAYATIMIN EN ZOR 90 DAKİKASIYDI"

Bu kadar yıllık teknik adamım, hayatımın en zor 90 dakikasıydı. Bunlar çok zor maçlardır. Bu kulübelerde ne maçlar yaşadım. Bu akşamki kadar, atmosfer itibariyle, iki sonucun bize yettiği bir anda bu kadar baskı altında olmayı hiçbir zaman yaşamadım. Futbolcularımın kim olursa olsun, ne bugün, ne dün, ne sonra, bu kadar rahat pas hataları, bu kolay bir baskı değil. Grup maçlarına baktığınız zaman Astana'ya karşı oynayan takımlar zorlandı. Golden sonra dönüş süresi uzasaydı, biraz daha baskı hissedebilirdik." diye konuştu.

"ZORLANIYORUZ AMA AŞACAĞIZ"

Astana karşısında çok iyi bir futbol oynayamadıklarını ifade eden Denizli, "110 yıllık tarihinde belki benim gibi Galatasaray'ın yetiştirdiği ve tüm futboluna sunduğu 2'nci, 3'üncü isim yok. Ben buraya gelirken Galatasaray'ın koşullarının ne olduğuna bakmadım. Bunu aklımla, beynimle kabul ederek geldim. Futbolda zor günler vardır. Biz o günleri çok yaşadık. Geldiğimde kullandığım ifadeler büyüyerek devam ediyor. Zorlanıyoruz ama bunların hepsini aşacağız. Bu akşam ortaya çok iyi bir futbol koyamadık ama ben bunu doğal karşılarım. Oyuncularımızın hata yapma şansı her zaman vardır. Pozisyon hatası yaptık ve gol yedik. Sendeleriz ama hiçbir kulvarda düşmeyiz" şeklinde konuştu.

"HATALARIMIZ VAR, DÜZELTECEĞİZ"

Protestolar takımı nasıl etkiliyor? sorusuna ise Denizli, "Aynı atmosferi siz yaşasanız ne hissederseniz biz de onu hissediyoruz. Bazı başarılar vurulması gereken neşterlerin vurulmasına mani olur. Yılın en başarılı seçilen şirketi her şeyi yapmıştır, iki sene sonra kar dahi edemiyordur. Bunları aşmak için gücümüz var. Bunları aşmak için en önemli duraklardan bir tanesi Galatasaray'dır. Hatalarımız var düzelteceğiz. Teknik adamlık kariyerimde yaşadığım en zor maçlardan bir tanesi oldu" diye konuştu.

"TRANSFER BİR İHTİYAÇTAN ORTAYA ÇIKAR"

Takıma devre arasında transfer gerekiyor mu? sorusuna da başarılı çalıştırıcı, "Transfer bir ihtiyaçtan ortaya çıkar. İhtiyacınız varsa telafi ederiz. Önce kendi içimizde alternatifler oluşturmaya çalışıyoruz. Aramızda olmayan oyuncuların ne zaman döneceğini bilmiyorum. Kısa bir süre var önümüzde. İlk yarının sonuna kadar belki bu arkadaşlarımız ile çalışma imkanımız olmayacak" dedi.

"SIKINTILARIMIZI ÇÖZECEĞİZ, BAŞKA ÇARESİ YOK"

Yaşadıkları sıkıntıları çözeceklerini ifade eden Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük ölçüde takımlar başarıya giderken bütün birimleri ile gider. Kanadı kırık bir kuştan ne kadar uçmasını beklersiniz? Taraftarımız ile henüz birliği kuramadık. Zaman gelecek biz onları, onlar da bizim tempomuzu üst seviyeye çıkaracak. Birçok takım Şampiyonlar Ligi'ni kazanıyor ve daha sonra gruplara kalmada zorluk çekiyor. Kendi içimizde sıkıntılarımızı çözeceğiz. Bunun başka çaresi yok. Bu işin tatlısı olduğu gibi tuzlusu da olacak. Ben buraya çok zorlu bir yarışın içine geldim ve bundan da onur duyuyorum. Sıkıntılar yaşayacağız ve bunları çözeceğiz."

"BU DÖNEMİ AŞACAĞIZ"

Galatasaray'ın geleceğini nasıl görüyorsunuz, hedefiniz nedir? sorusuna da başarılı teknik adam, şu yanıtı verdi:

"Galatasaray'ın hedeflerini şartlar belirlemez. Galatasaray her türlü hedefi içinde bulunduran bir camia. Hedefin içinde biz varsak, bu hedeflerden dışarıya çıkamayız. Şartlar değişir ama hedefler değişmez. Bu sıkıntıları ilk defa yaşamıyoruz. Her takımda sıkıntı vardır. Bunun boyutları değişebilir. Çalışmalarımıza devam edeceğiz ve bu dönemi aşacağız."

"CHEDJOU'NUN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM"

Bir basın mensubunun 'Chedjou farklı bir pozisyonda oynattınız, performansından memnun musunuz? Keşke Melo kalsaydı dediğiniz oldu mu? şeklindeki sorusuna da Denizli, "Göreve geldiğimde Melo bizimle birlikte değildi. Chedjou'nun performansından son derece memnum. Bizim kalitemizle tam örtüşmeyen pas ve tercih hataları yaptık. Bunu yaşıyoruz. Bunlar çözülebilir sorunlardır. Çözülemeyen sorunlar varsa zaman içinde onları da çözeceğiz" yanıtını verdi.

"BURAK BU ÜLKENİN EN BÜYÜK GOLCÜSÜ"

Burak Yılmaz ve Umut Bulut, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları maçlarda gol atamadılar. Forvet mevkii için transfer düşünüyor musunuz? sorusuna da Denizli, şu yanıtı verdi:

"Eğer öyle bir şey düşünürsem sizinle paylaşırım. Burak bu ülkenin en büyük golcüsü. Burak, Selçuk ve Hakan bugün büyük fedakarlıklarla arkadaşlarının yanına sahaya çıktılar. Bursa maçından sonra aldıkları darbeler, özellikle Burak'ın Almanya dönüşünden sonra hangi şartlarda hangi özel koşullarla oynadığını ben biliyorum. Burak herhangi bir yürümesine mani durum olmazsa oynamaya devam edecek. Umut'tan da istifade edeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi Mustafa Denizli Galatasaray Astana Spor Haberler

500

Yorumlar (8)

ŞAH:

ASTANA EZDİ RESMEN :)

3
1
yanıtYanıtla
AA:

ulan ettiği lafa bak. stres, baskı altındalarmış. lan karşıdak takım astana, hani geçtim adını duymayı varlığından bile bu lig sayesined haberdar oldum. karşısında anlı şanlı cin con. ama sahada astana oynuyor, cin con her zmanki gibi izliyor. az kalsına hasstana olacaktı ya neyse yine yırttılar.

2
0
yanıtYanıtla
Arda2114:

Ya galatasaray bitmiş sende bitmissin hocam. Hamza hocadan farklı ne yaptın şansa beraberlik kopardı n

2
0
yanıtYanıtla
cas vidasMobil-ANDROID:

mistik oynadigin takim astana yavrum bu takim seni zorladiysa

2
0
yanıtYanıtla
Malatyalı 44:

Astana ptt 1. Ligde playoff bile oynayamaz...

2
0
yanıtYanıtla
zyk:

Burak turkiyenin en iyi golcusu! Diyen adamdan ne galatasaraya nede turk futboluna bir yarar gelir, yine galatasarayim, yine hezimet ve hep husran hep keder hep aci, bu isin sonu kotu be hacım...

0
1
yanıtYanıtla
muroMobil-ANDROID:

burak semih defolun bu takimdan

0
0
yanıtYanıtla
BİR VATAN SEVDALISI:

DAHA EN ZORSUNU YAŞAMADIN. DERBİDE GÖRÜŞÜRÜZ. Z

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title