Haberler

Denizli - Otobüs Şoforü Seferi Bırakıp, Rahatsızlanan Kadını Hastaneye Götürdü

Otobüs şoforü seferi bırakıp, rahatsızlanan kadını hastaneye götürdüDenizli'de belediye otobüs şoförü Ahmet Tetik, baygınlık geçiren yolcusu Dudu Kule'yi hastaneye yetiştirdi.

Otobüs şoforü seferi bırakıp, rahatsızlanan kadını hastaneye götürdü

Denizli'de belediye otobüs şoförü Ahmet Tetik, baygınlık geçiren yolcusu Dudu Kule'yi hastaneye yetiştirdi. Kule'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

olay, dün (çarşamba) saat 12.00 sıralarında, Garaj- Başkarcı seferini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'ye ait belediye otobüsünde yaşandı. Ahmet Tetik'in kullandığı 20 BLD 83 plakalı belediye otobüsü, Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarındaki durakta bekleyenleri aldıktan sonra hareket etti. Otobüsün hareket etmesinden kısa süre sonra duraktan binen 39 yaşındaki Dudu Kule, fenalaşarak bayıldı. Kadın yolcunun bayıldığını gören Tetik, normal güzergahından çıktı. Otobüsün dörtlülerini yakıp, korna çalarak Denizli Devlet Hastanesi'ne yöneldi. Kısa süre içerisinde hastaneye oldukça yaklaşan otobüs ile 112 ambulansı yolda karşılaştı. Sağlık ekipleri Kule'ye ilk müdahaleyi yaptı. Kule ardından amublansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavisi yapılan Kule'nin durumunun iyi olduğu belirlenerek, taburcu edildi.

Belediye otobüsü şoförünün örnek davranışı otobüsün güvenlik kamerası kayıtlarına da yansıdı. Olaya tanık olan vatandaşların takdirini toplayan Ahmet Tetik, "Otogar durağından hareket ettiğim an, bir yolcu daha olduğunu söylediler. Yolcuyu aldım. Rahatsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine 112'yi aramayı teklif ettim. Bu arada yoluma devam ettim. 2-3 dakika kadar bir zaman geçtikten sonra yolcunun rahatsızlığının ciddi olduğunu sezdim. Diğer yolcularımızdan kadına bakmalarını rica ettim. Yolcular kadının bayıldığını söyleyince 112'yi arayarak sağlık ekiplerini haberdar ettim. Bu sırada dörtlüleri yaktım. Korna çalarak durakları geçtim ve hastane önüne park ettim. Sağlık ekiplerimiz olaya hemen müdahale ettiler" dedi.

Yaptığı davranışı her otobüs şoförünün yapacağını söyleyen Tetik, "Bu gibi acil durumlara karşı hazırlıklıyız. Trafik eğitimi, sağlık ve halkımızla iletişim konularında sürekli bilgilendiriliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Tetik Başkarcı Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title