Haberler

Denizli'nin Kayak Merkezi Hayali Gerçekleşiyor

Maliye Bakanlığı, Bozdağ Kayak Merkezi'nin hizmete açılması için gerekli 5 milyon liralık ödeneği Denizli Valiliği hesabına aktardı.

Maliye Bakanlığı, Bozdağ Kayak Merkezi'nin hizmete açılması için gerekli 5 milyon liralık ödeneği Denizli Valiliği hesabına aktardı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli'nin 30 yıldan beri hayalini kurduğu Bozdağ Kayak Merkezi'nin yapımında bir adım daha atıldığını belirtti.

Kayak Merkezi'nin yapımı için Maliye Bakanlığı tarafından Denizli Valiliği hesabına ödenek aktarıldığını ifade eden Demir, şöyle devam etti:

"Denizli, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale'nin yanı sıra, antik kentleri, termal sularıyla turizmde önemli potansiyellere sahip bir şehrimiz. Bu da olunca özellikle kış turizmi anlamında önümüze önemli bir alternatif çıkmış olacak. Dolayısıyla bu ödenekle bizim hiçbir mazeretimiz kalmadı. Mekanik sistemi yapabileceğiz, o konuma geldik. Hedefimiz 2013'te inşallah orada kaymak. Önümüzde ihale süreci var. 2013 yılı içerisinde kayak merkezinin yapımını tamamlayıp, aralık ayında inşallah orada kayak yapacağız. Bu kayak merkezi Denizli ve Ege bölgesi için çok önemli. Bütün hedefimiz bu kış döneminde ihalesini tamamlayarak 2013'te burada kayak yapmak istiyoruz."

Bunun bir ekip çalışması olduğunu dile getiren Demir, "Vekillerimiz gitti parayı buldu, biz de yapıyoruz" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de Denizli'nin yıllardan beri hayallerini kurduğu Bozdağ Kayak Merkezi'nin yapımına başlanması için gerekli 5 milyon lira ödeneğin Maliye Bakanlığı tarafından Denizli Valiliği hesabına aktarıldığı kaydetti.

Denizli'nin dev bir bir projesinin daha hayata geçtiğini ifade eden Zeybekci, "Denizli milletvekilleri, valimiz ve belediye başkanımız ile birlikte yaptığımız girişimler sonucu Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek Denizlimiz için tarihi önemi olan bu talimatı söz verdiği gibi imzalayarak Denizlimizin turizmine büyük katkıda bulundu. Sayın Bakanımıza tüm Denizlililer adına şükranlarımızı arz ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu adımın Türkiye'nin 2023 hedefleri için çıkılan yoldaki büyük yarışta Denizli adına atılmış dev bir adım olduğunu vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Denizlimiz hedeflediği gibi termal sağlık, kültür ve tarih turizmi alanlarında sahip olduğu zenginlikleri değerlendirerek dünyanın sayılı şehirlerinden biri olacak, 100 binlerce yeni iş alanları kazandıracaktır. Denizli hak ettiğini alacak diyerek verdiğimiz sözle pekiştirdiğimiz yolculuğumuza Denizlimizi dünya şehri yapabilmek gayretiyle devam ediyoruz."

-Bozdağ Kayak Merkezi-

Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde 2 bin 419 metre yüksekliğindeki Bozdağ'da yapımına geçen yıl başlanan kayak merkezinde Denizli İl Özel İdaresi imkanlarıyla pist alanları, yol çalışmaları tamamlandı.

Sisin çok az olması, yılın 5 ayı kar bulunması ve kar kalitesinden dolayı Bozdağ, avantajlı konumda bulunuyor.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Nevbahar Kabaklı

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - DENİZLİ

Kaynak: AA / Güncel

Maliye Bakanlığı Pamukkale Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title