Haberler

Denizli'nin İki Beyazı' Arasında Koşu

Denizlili uluslararası ultra elit maraton sporcusu 42 yaşındaki İbrahim Efilti, Pamukkale travertenlerinden Tavas'ın Nikfer Beldesi'ndeki kayak merkezi haline getirilen Bozdağ arasındaki 100 kilometrelik mesafeyi bir gecede koştu.

Denizlili uluslararası ultra elit maraton sporcusu 42 yaşındaki İbrahim Efilti, Pamukkale travertenlerinden Tavas'ın Nikfer Beldesi'ndeki kayak merkezi haline getirilen Bozdağ arasındaki 100 kilometrelik mesafeyi bir gecede koştu.

Denizli'de Nikfer Kayak ve Doğa Turizmi Spor Kulubü'nün düzenlediği etkinlikte kendisi de Tavaslı olan uluslararası elit maraton koşucusu olan İbrahim Efilti, ' Denizli'nin İki Beyazı' diye nitelendirilen Pamukkale travertenlerinden Tavas'ın Nikfer Beldesi sınırları içinde bulunan Bozdağ arasındaki 100 kilometrelik mesafeyi 14 saatte koştu. Pamukkale ve bu yıl kayak merkezi yapılan Bozdağ'ın tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla, ' Denizli'nin İki Beyazı Buluşuyor' sloganıyla düzenlenen koşuda geçen cumartesi akşam saat 22.00'de Pamukkale travertenlerinden start alan İbrahim Efilti, aralıksız koşarak dün sabah saat 09.00'da Nikfer Beldesi'ne ulaştı.

Nikfer'de koşuda yanında taşıdığı Türk bayrağını Tavas Kaymakamı Ali Arıkan'a teslim eden Efilti, daha sonra kısa adı NİKADOS olan Nikfer Kayak ve Doğa Turizmi Spor Kulübü Başkanı Hakan Keysan'la birlikte bu yıl 5'inci kez yapılan Bozdağ Kar Şenliği'nin yapıldığı 18 kilometrelik Bozdağ Kayak Merkezi'ne koştu. Efilti, Kar Şenliği'ne katılan vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Efilti, kayak merkezinde Türk bayrağını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teslim etti.

Dünyanın birçok ülkesinde ultra maraton koşularının büyük bir öneme sahip olduğunu, dünya da bu spor dalının yaygın olmasına rağmen Türkiye'de yeni duyulmaya başlandığını belirten İbrahim Efilti, " Denizli'nin tek ultra maraton koşucusu benim. Türkiye'de benim gibi dünya elit ultra maraton koşularına katılan 10 sporcu var. Tavaslıyım, Denizli'deki ilk ultra maraton koşumu da bu yüzden yılda yerli ve yabancı 2 milyon turisti ağırlayan, UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde bulunan Beyaz Cennet Pamukkale'den yılın altı ayı kış turizmine ev sahipliği yapacak Bozdağ'a yapmak istedim. Benim ultra maratonum aynı zamanda Denizli'nin de ilk uzun koşusu oldu" dedi. Efilti, koşunun amacının Bozdağ'ın beyazıyla Pamukkale'nin beyazını buluşturup, tarih, doğa ve yaşam kültürünü tanıtmak olduğunu söyledi.

3 YILDA KİLOMETRELERCE KOŞTU

'Çöl Kaplanı' lakaplı elit ultra maraton koşucusu İbrahim Efilti, son üç yılda, 240 kilometrelik tarihi Likya Yolu Ultra Maratonu, 45 kilometrelik İstanbul Çekmeköy Gece Koşusu, 130 kilometrelik İznik Ultra Maratonu, 100 kilometrelik Somuncu Baba Ashafı Kef Ultra Maratonu, 260 kilometrelik Kapodakya Ultra Maratonu'nu koştu. Efilti ayrıca 2013 Ekim'de Elbistan - Afşin Ekinözü Ultra Maratonu'nda 140 kilometre ve Aralık 2013'te de İstanbul Çekmeköy Taşdelen Ormanları'nda Ultra Maraton Gece Koşusu'nda 60 kilometre kat etti. Efilti, İtalya'nın Courmayeur Kasabası'ndan başlayıp 70 ülkeden 1550 sporcuyla birlikte 4 Türk sporcu içinde yer alarak Fransa Chamonix'te biten 120 kilometrelik parkurda da koştu. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Denizli Tavas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title