Haberler

Denizli'nin 15 Temmuz Anı Defteri Külliye'de

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerinde kaleme alınan anıların yer aldığı 15 Temmuz Anı Defterini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdi. Türkiye'nin bir kez daha istiklal mücadelesini kazandığı demokrasi nöbetlerinde yazılan anıların derlendiği "15 Temmuz Anı Defteri" Külliye'de sergileniyor.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nı demokrasi nöbetleri boyunca terk etmeyen Denizli halkı, milli iradeye olan bağlılıklarını göstermiş, karanlık 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını, hissettiklerini, duygu ve düşüncelerini anı defterinde kaleme almıştı. Denizlililerin yaşadıklarını ve vatana olan sevgilerini kaleme aldığı yazılardan derlenen anılar 15 Temmuz Anı Defteri olarak kitaplaştırılıp Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı'na kurduğu Demokrasi Kürsüsü'nde yazılan yazıların yer aldığı 15 Temmuz Anı Defteri Külliye'de sergilendiği belirtildi.

"Denizli vatanına ve bayrağına sahip çıktı"

Denizlililerin darbe kalkışmasının gerçekleştiği ilk andan itibaren 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na çıkarak demokrasisine ve seçilmişlerine sahip çıktığını kaydeden Başkan Zolan, "Ülkemizi ele geçireceğini düşünen eli kanlı vatan hainleri binlerce yıldır ülkesini canı pahasına koruyan aziz milletimizi hesaba katmadı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizlimiz de bu hainliğe karşı dimdik ayakta durdu. Denizli'nin kahraman evlatları vatanına, bayrağına sahip çıktı. Denizli yine dimdik ayakta, yine devletinin yanında, milletinin adamlarının yanında yer aldı" dedi.

Külliye'de sergileniyor

15 Temmuz hain kalkışma gecesinden başlayarak tutulan tüm demokrasi nöbetlerinde hemşehrilerinin yaşadıklarını, hissettiklerini, duygu ve düşüncelerini kaleme aldığı anıları derleyerek kitaplaştırdıklarını ifade eden Başkan Zolan, "O gece aziz milletimizin yazdığı kahramanlık destanlarını 15 Temmuz Anı Defteri'nde topladık. Denizli'nin 15 Temmuz Anı Defteri'ni Külliye'de sergilenmek üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a vermenin gururunu yaşadım. Denizlimizle, hemşehrilerimizle, milletimizle gurur duyuyoruz. Hainlere direnen, bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kaydetti. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Osman Zolan Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

title