Haberler

Denizli İtfaiyeden Sıcak Uyarısı

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle oluşabilecek tehlikeler hakkında vatandaşları uyardı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle oluşabilecek tehlikeler hakkında vatandaşları uyardı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle oluşabilecek riskler konusunda vatandaşları uyardı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İlyas Tuncer, yaz aylarının gelmesi ile birlikte boğulma vakalarında artış yaşandığını belirterek, "Maalesef Denizli'de de yaz dönemlerinde boğulma vakaları gözleniyor" dedi.

Girilmesi yasak olan baraj ve göletler, yangın söndürme havuzları gibi alanlarda boğulma vakalarının yaşandığına dikkati çeken İtfaiye Daire Başkanı Tuncer, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirterek, anne ve babaların çocuklarını bu konularda mutlak suretle uyarması gerektiğini vurguladı.

Özellikle kırsal kesimde tarımla uğraşan vatandaşların arazilerinde kontrolsüz ve izinsiz anız yaktıklarına değinen Tuncer, "Ayrıca yaz aylarında sıklıkla arazi yangınları oluşuyor. İlimizde ortalama yılda bin 500 arazi yangını meydana geliyor. İlçelerle birlikte bu sayı daha da artıyor. Vatandaşlar bu konuda da duyarlı olmalı. Anızların, ayrıca mahalle aralarında ya da yol kenarlarında, meskun mahalle içerisinde bulunan otların itfaiyeden izinsiz ve kontrolsüz yakılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımız anızlarını yakmak isterse gerekli izini almalı. Tedbir almadan anız ve otluklar yakılmamalı" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlyas Tuncer Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title