Haberler

İİMEK Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında yapıldı.

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2015 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, Valilik Toplantı Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, 2014 Ekim ayı verilerine göre işgücüne katılım oranının yüzde 48,3'ten yüzde 50,9'a, istihdam oranının ise yüzde 43,9'dan yüzde 45,5'e yükseldiğini belirtti.

Türkiye genelinde 2013 yılında yüzde 9,7 olan işsizlik oranının, Denizli'de yüzde 6,5 olarak gerçekleştiğini, istihdam oranının Türkiye ortalamasının 8,1 puan üzerinde yüzde 54 olarak gerçekleştiğini ifade eden Giresun, şu bilgileri verdi:

"2014 yılında İŞKUR İl Müdürlüğüne 34 bin 458 kişin iş için başvuruda bulundu. 28 bin 841 açık iş alındı, 11 bin 865 kişi işe yerleştirildi. Kayıtlı işsiz sayısının ise 31 bin 496 olduğu ilimizde kuruma 191 kamu işyeri ve 8 bin 702 özel işyeri kayıtlı. Danışmanlarca 2014 yılında 6 bin 489 işyeri ziyaret edildi, 42 bin 601 bireysel görüşme yapıldı ve 8 bin 473 kişin işe yerleştirildi. 2014 yılında toplam 2 bun 249 işgücü yetiştirme programı hayata geçirildi ve 2 bin 589 kişi bu programlara katıldı. Çalışırken işsiz kalan ve koşulları tutan 6 bin 660 işsize de toplam 19 milyon 359 bin 251 lira işsizlik ödeneği ödemesinde bulunuldu. 16 Mayıs-27 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılan İşgücü Piyasası Talep Araştırması kapsamında 2 bin 983 işyeri ziyaret edildi. Bu kapsamda ilimizde en fazla istihdam edilen mesleklerin makineci, dokumacı, temizlik görevlisi, konfeksiyon işçisi, mermer işçisi olduğunu, temininde güçlük çekilen ilk üç mesleğin ise makineci, mermer işçisi ve dokumacı olduğunu gördük."

"Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik" kapsamında engelli proje başvurularının da değerlendirildiği toplantıda ayrıca Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Pamukkale Üniversitesinin de ortak olduğu projeyle bedensel engelli işçilere yönelik kurulacak test merkezi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Süleyman Alata, Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Handan Kumaş ile kurulun diğer üyeleri katıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Şükrü Kocatepe Türkiye Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title