Haberler

Denizli'den Kısa Kısa

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) seramik atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Buldan MYO binasında gerçekleşen açılış töreninde yaptığı konuşmada, meslek yüksekokullarının kalitesinin iyi binalar ile değil, bulunduğu yörenin insanına sağladığı katkı ve yapılan bilimsel çalışmalarla ölçüldüğünü belirtti.

Bu çerçevede Buldan MYO'nun, ürettiği ya da içinde yer aldığı projelerle önemli çalışmalara imza attığının altını çizen Bağcı, "Buldan MYO'nun gelecek yıllarda çok daha büyük başarılara imza atacağı ve bölgenin en iyi yüksekokulu olacağı inancındayım" dedi.

Buldan MYO Müdürü Doç. Dr. Ercan Haytoğlu da, "Eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesine çalıştığımız kadar tüm arkadaşlarımızla oluşturduğumuz sinerji ile okulumuzu bulunduğu yerden layık olduğu yere taşımak için adeta koştuk. Bu koşuda başta rektörümüz olmak üzere tüm destekçilerimize teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seramik atölyesinin açılış kurdelesi kesildi. Atölyeyi gezen ve seramik çalışmaları inceleyen Rektör Bağcı, protokol üyelerine ve akademisyenlere seramik tabak hediye etti. Program sonunda Moda Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanan kıyafetlerin sergilendiği defile gerçekleşti.

Açılış törenine Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, oda ve dernek başkanları, Buldanlı hayırsever iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

PAÜ'de yabancı öğrencilerden yöresel yemek

Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) 12 farklı ülkeden eğitim gören uluslararası değişim öğrencileri, ülkelerine ait yöresel yemekleri hazırlayarak beğeniye sundu.

PAÜ'de 2014-2015 akademik yılı güz döneminde Mevlana, Erasmus ve ikili işbirliği kapsamında Öğrenci Değişim Hareketlilikleri kapsamında İspanya, İtalya, Almanya, Pakistan, Romanya, Slovakya, Fransa, Kırgızistan, Danimarka, Polonya, Kazakistan, Rusya olmak üzere toplam 12 farklı ülkeden gelen öğrenciler, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinlikle ülkelerinin yemek kültürünü tanıtma olanağı buldu.

Katılımın yoğun olduğu programda misafir öğrencilere, Erasmus bölüm ve fakülte koordinatörleri, Erasmus Öğrenci Topluluğu ile çok sayıda öğrenci eşlik etti.

PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, bu etkinlikle öğrencilerin ülkelerine ait yöresel yemekleri birbirlerinin ve diğer Türk öğrencilerin beğenisine sunarak kaynaşmalarını sağladıklarını belirtti.

Benzeri faaliyetlerle PAÜ'de uluslararası üniversite ortamının oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Toprak, PAÜ'nün dünyanın farklı coğrafyalarındaki üniversitelerle işbirlikleri kurarak gerçek bir dünya üniversitesi olma yolunda ciddi adımlar attığını, bu işbirliklerinin üniversitelerin farklı alanlardaki güçlü yönlerini birleştirerek ortak ürünlere ulaşılmasını sağlayacağını vurguladı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Hüseyin Bağcı Denizli Buldan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title