Haberler

Acıpayam Kendi Denizcilerini Yetiştiriyor

Güncelleme:

Acıpayam Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, amatör denizciler yetiştiriyor.

Acıpayam Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, amatör denizciler yetiştiriyor.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, belgesi olmadığı için denize açılamayan amatör denizcilere yönelik "Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu" açtıklarını ifade etti.

Bu alanda şimdiye kadar 3 kurs açtıklarını ve kursların ilgi gördüğünü dile getiren Selçuk, şunları kaydetti.

"Bu kursları açmaktaki temel amacımız vatandaşlarımıza denizi ve denizciliği sevdirmektir. Bu kursu tamamlayarak teknesi olan fakat sertifikası olmayan vatandaşlarımız, amatör denizcilik belgesi alarak denize engelsiz olarak açılabilecekler. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız konuyla ilgili her türlü bilgiye internet sitemizden ulaşabilir. Açacağımız yeni kurs için başvurular 22 Ağustos 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne şahsen yapılacak. Toplam 40 saat eğitim verilecek olan kursun sonunda yapılacak online sınavda başarılı olanlar Amatör Denizcilik Belgesi almaya hak kazanacak."

- Tavas'ta üstyapı çalışmaları

Tavas Belediyesi'nin ilçe merkezi ve mahallelerde gerçekleştirdiği üst yapı çalışmaları kapsamında, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Sanayi Sitesi'ndeki yola kilit parke taşı döşeme çalışmalarına başlandı.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Akyol, "Büyükşehir kanunu ile Köy Tüzel Kişiliğinden mahalleye dönüşen mahallelerimizde şu ana kadar 12000 metrekare asfaltlama ve kilitli parke taşı döşeme işleri yapılmış olup, çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Tali yolların asfaltlama işlemi tamamlanmış, aynı zamanda da Çevre Yolunun da asfaltlama işlemlerinde sona gelinmiştir" dedi.

Akyol, öte yandan ihtiyaç duyulan 800 adet çöp konteyneri için ihale alım sürecinin başladığını belirterek, yapılacak alımla Tavas'ta çöp konteyneri olmayan mahallenin kalmayacağı kaydetti.

Denizli Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencilerini bekliyor

Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Sarıkaya, öğrenci ve velilerin hiçbir endişe duymadan okullarını tercih ederek, iyi bir geleceğe adım atmalarını istedi.

Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarının Türkiye genelindeki yarışmalarda gösterdiği başarının, benzerini üniversite yerleştirmede de gösterdiğini belirtti.

Okullarının üniversite yerleştirmede başarı oranının yüzde 74 olduğunu ifade eden Sarıkaya, şunları söyledi:

"Bu başarı, okulumuzun, öğretmenlerimizin, ailelerimizin ve Denizli'mizin başarısıdır. Okulumuz hem manevi ilimlerde hem de müspet ilimlerde geleceğimizin gençlerini yetiştirmektedir. İmam hatip liseleri, sadece bir meslek lisesi olmayıp öğrencilerimiz yalnızca ilahiyata gitmiyor. Bu yıl tıptan hukuka, mühendislikten kamu yönetimine kadar değişik üniversitelere yerleştirilen mezunlarımız var. İdeal sahibi gençlerimizi okulumuza bekliyoruz. Başarı tablomuzla iftihar ediyoruz. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişe duymadan okulumuzu tercih ederek iyi bir geleceğe adım atmalarını istiyoruz." - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Acıpayam Sarıkaya Denizli Tavas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title