Haberler

Denizli'den Kısa Kısa

Acıpayam ilçesindeki lise öğrencileri, kütüphanesi olmayan köy okuluna kütüphane kurdular.

Acıpayam ilçesindeki lise öğrencileri, kütüphanesi olmayan köy okuluna kütüphane kurdular.

Acıpayam Anadolu Lisesi'nin iki yıl önce başlattığı "Dayanışmanın Işığında, Kitapların Gölgesinde" adlı köy okullarına kütüphane kurma projesi kapsamında lise öğrencileri Hisar İlkokulu ve ortaokulunda kütüphane oluşturdular.

Kaymakam Uğur Kalkar, açılışta yaptığı konuşmada, böylesi anlamlı çalışmalarından dolayı Acıpayam Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek, "Bu çalışma ülke geneline örnek olacak özellikte güzel bir çalışma. O nedenle çok önemsiyorum. Toplumların kalkınmasının temelinde kitaplar vardır. Öğrencilerimizden beklentimiz kütüphaneden en iyi şekilde istifade etmeleri ve çok sayıda kitap okumalarıdır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak da, Acıpayam Anadolu Lisesi'nin kütüphaneler serisine dönüştürdüğü bu projeyle Alcı, Dodurgalar, Eskiköy ve Hisar'da kütüphaneler oluşturulduğunu belirterek, "Ayrıca Acıpayam Kaymakamlığı'nın da kitap desteği ile Yolçatı'da da kütüphane oluşturuldu. Hisar İlkokulu ve ortaokulu için bin 900 kitaptan oluşan kütüphanenin donatımını Acıpayam Anadolu Lisesi 9 /D sınıfı öğrencileri organize etti. Böylelikle proje kapsamında okullara teslim edilen kitap sayısı 7 bin 800'e ulaştı" şeklinde konuştu.

Hisar Ortaokulu Müdürü Hasan Dene ise okula katkılarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

- AÖL ikinci mezunlarını verdi

Tavas'ta 2009 yılında eğitim-öğretime başlayan Anadolu Öğretmen Lisesi (AÖL) ikinci mezunlarını verdi.

Tavas Anadolu Öğretmen Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, İlçe Spor Müdürü Şükrü Takım, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim İçen ve Fatma Yılıkoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Rutullah Kayı, okul müdürleri, öğrenciler ile veliler katıldı.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin yeni bir hayatın heyecanı içinde olduklarını belirterek, "Okul, mezuniyet bir bitiş değil, yeni bir başlangıç. Ben inanıyorum ki 60 öğrencimiz de üniversiteye yerleşerek 60'ta 60 yapacak. Gençlerimize gönlümüz ve kapımız açık. Öğrencilerimizi, velilerimizi kutluyorum. Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi.

Okul birincisi Nesibe Sarıtaş, okul kütüğüne ismini çakmasından sonra, okulda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından plaket verildi.

Mezuniyet töreninden sonra, 2014 yıl sonu resim sergisinin açılışı, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol tarafından yapıldı.

- ZAL'da mezuniyet sevinci

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi'nden (ZAL) 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 110 öğrenci mezun oldu.

ZAL'ın 2014 yılı mezuniyet töreni Tavas Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, sudoku, matematik ve mangala yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve ZAL folklor ekibine ödülleri protokol tarafından verildi.

Okul Müdürü Mehmet Çoban, törende yaptığı konuşmada, ailelerin 4 yıl boyunca kendilerine emanet ettiği çocukları ailesi ve ülkesi için hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Bugün emanetlerini teslim ediyoruz. Sizlere önümüzdeki hayatınızda ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarılar diliyorum" dedi.

Okul Birincisi Gamze Ata'ya Başarı Belgesi İlçe Milli eğitim Müdürü Ramazan İlkhan tarafından verildi.

Hac semineri sona erdi

Tavas'ta hacca gidecek hacı adaylarına seminer verildi.

İlçe Müftülüğü tarafından Yeni Cami Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, hacı adaylarına İlçe Müftüsü Recep Balaban tarafından uygulamalı olarak bilgi verildi

Tavas'ta 55 vatandaşın hacca gideceği öğrenildi. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Turhan Veli Akyol Acıpayam Denizli Tavas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title