Haberler

Denizli'den Kısa Kısa

Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), Türkiye şampiyonu olan futbol takımı ile dereceye giren sporcu ve antrenörlere ödülleri verildi.

Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), Türkiye şampiyonu olan futbol takımı ile dereceye giren sporcu ve antrenörlere ödülleri verildi.

PAÜ'de 2013-2014 akademik yılında spor müsabakalarında dereceye giren öğrenciler için PAÜ Turuncu Salon'da spor ödül töreni düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, törende yaptığı konuşmada, birçok alanda olduğu gibi sporda da uluslararası başarı gösterdiklerini belirtti.

Sporun değişik branşlarında başarılı olan öğrencileri ve antrenörlerini tebrik eden Bağcı, şöyle konuştu:

"Son üç yıldır Yüksek Öğretim Kurulu'nun olmazsa olmaz kavramı uluslararasılaşma. Hedefimiz her yaptığımız işte bu seviyeyi yakalamaktır. Birçok alanda olduğu gibi sporda da bu şansı yakaladık. Üniversite futbol takımımız Türkiye'yi temsilen üniversitemizi yurt dışında temsil edecek. AB Eğitim Gençlik bütçesini en fazla kullanan ve en çok yurtdışına öğrenci gönderen PAÜ'nün, spor alanında da uluslararasılaşma sürecine damga vurmasından dolayı kutluyorum. Bu başarıların artması için uluslararası düzeyde bir salon gerekiyordu, onu da yaptık. Hiçbir devlet üniversitesinde olmayan 5 bin kişi kapasiteli salonumuzu Türk sporuna armağan etmenin haklı gururunu yaşıyoruz"

Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Sinan Baş da üniversitelerinin 2013 yılında 178 üniversite içerisinde madalya sıralamasında 14. olarak önemli bir başarı elde ettiğini dile getirerek, "Bu yıl futbol takımımızın Türkiye Şampiyonu olması ve önümüzdeki yıl ülkemizi Avrupa'da temsil edecek olması, bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Üniversite içinde ise 7 branşta düzenlediğimiz turnuvalara, 2 bine yakın personel ve öğrenci katılmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve üniversite içi turnuvalarda dereceye giren takım ve sporculara teşekkür belgeleri ve ödülleri verildi. Toplam 26 branşta turnuvalara katılan ve bilek güreşi, futbol, karate, muay-thai, okçuluk ve voleybol branşlarında derece elde eden öğrenciler ödüllerini aldılar.

Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahittin Özçelik ve Prof. Dr. Ali Keskin, Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Ağbuğa, öğretim elemanları, antrenörler ve öğrenciler katıldı.

Bölge turizmi masaya yatırıldı

Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale Belediye Başkanlığı tarafından Karahayıt'ta "Bölge Turizmi" konulu toplantı yapıldı.

Kaymakam Erdoğan Beypınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bölgedeki otel sahipleri, yöneticileri, yatırımcılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bölge turizminin geleceği değerlendirildi, yapılması gerekenler ele alındı.

Acıpayam'da kaldırım çalışmaları

Acıpayam Belediyesi, kaldırımların esnaf tarafından işgal edilmemesi için çalışma başlattı. Belediye ekipleri yaptıkları çalışma ile esnafın ürün yerleştirebileceği alanlarını belirledi. Bu kapsamda çarşı esnafının, belediye ekiplerince belirlenen mesafe dışında ürün koymasının önüne geçilirken, vatandaşlara kaldırımlardan daha rahat geçme imkanı sağlandı.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, her zaman ve her yerde esnafın yanında olan belediyenin daha temiz, daha yaşanılır, daha modern ve çağdaş bir Acıpayam için birtakım kararlar aldığını belirtti.

Şevkan,  "1 Haziran 2014 tarihinden itibaren halkımızın ve özellikle sizin müşterilerinizin daha rahat dolaşabilmeleri ve alışveriş yapabilmeleri için kaldırımların düzenlenmesi, ana caddelerin otopark haline getirilmesi gibi önemli kararlar alınmıştır. Kaldırımlar kesinlikle yaya geçitlerine izin verecek hale getirilecektir. 1 Haziran'dan itibaren akşam saat 20.00 ila 01.00 arasında Belediye, Cumhuriyet Meydanı ile Emniyet Meydanı trafiğe kapatılacak, halkımızın rahatlıkla bu güzergahlarda çocuklarıyla birlikte dolaşmaları ve alışveriş yapmaları sağlanacak, esnafla buluşmaları kolaylaştırılacaktır. Belirleyeceğimiz ana caddelerde 1 Haziran tarihinden itibaren otopark uygulaması başlatılacak, şehir içi trafiğimiz düzene girecektir" dedi.

Çameli'nde yıl sonu sergisi

Çameli ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yıl sonu sergisi açıldı.

Çameli Düğün Salonu'ndaki etkinliğe, Kaymakam Şeref Albayrak, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Hıra, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi, 30 Mayıs-1 Haziran arasında açık kalacak. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Denizli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title