Haberler

Denizli'deki Çiftçiler "Fare" Mağduru

DENİZLİ (AA) – Acıpayam ilçesinde, farelerin ovadaki ekili ürünlerin yüzde 80'ine zarar verdiği bildirildi.

DENİZLİ (AA) – Acıpayam ilçesinde, farelerin ovadaki ekili ürünlerin yüzde 80'ine zarar verdiği bildirildi.

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farelerin Acıpayam ovasındaki 463 bin dekar alandaki ürünlerin yüzde 80'ine zarar verdiğini söyledi.

Çiftçilerin ürün hasat edemeyecek duruma geldiğini ifade eden Yıldırım, "Fareler Dodurga, Yazır, Gümüş, Yumrutaş, Yeşildere başta olmak üzere bir çok alanda yem bitkisi ve silajlık bitkilerin yüzde 80 zarar vermiş durumda. Bu bir afettir, çiftçimizin zararının karşılanması için afet ilan edilmesini istiyoruz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak da farelerin bölgede ekili olan arpa, buğday, domates, soğan, kavun, karpuz gibi ürünlerde önemli ekonomik kayıplarına yol açtığını söyledi. Farelerle mücadele için 3 buçuk ton zehirli buğday dağıtıldığını dile getiren Oymak, farelerle mücadelede çeşitli toplantılar yaptıklarını, hasat sonrası derin sürüm yapılarak toprağın alt, üst yapılmasıyla fare yuvalarının bozulması gerektiğini kaydetti.

Yeşildere Mahallesi Muhtarı Selçuk Selçuk ise mahalledeki zararın yüzde 90 oranında olduğunu belirterek, tarlalardaki fare deliklerine zehirli yem bırakılarak mücadele edilmeye çalışılsa da başarılı olunamadığını savundu.

Garkın mahallesinde çiftçilik yapan Burhan Doğan, 60 dönüm yonca ekili tarlasını "farelerin istilası" yüzünden bozmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Yıldırım Yeşildere Acıpayam Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title