Haberler

Denizli'de Uluslararası Halk Dansları Festivali Başladı

Güncelleme:

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı.

Festival, ev sahibi olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Pahoy Halk Dansları topluluğu ve 10 ülkeden 334 dansçının katılımıyla gerçekleşiyor. Farklı ülkelerin kültürlerine ait olan halk oyunlarını bir araya getirip Denizli halkının beğenisine sunulacağı festivalde Delikliçınar Meydanı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı ve Ziya Tıkıroğlu açık Hava Tiyatrosu'nun yanında bu yıl çevre ilçelerden Honaz, Sarayköy, Serinhisar, Tavas ve Çivril'de de gösteriler yapılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, Denizli Valiliği'nde Vali Vekili Abdullah Acar'ı ziyaretin ardından kortej yürüyüşü ile başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yapılan yürüyüş sırasında dünyanın farklı ülkelerinden festivale katılan halk dansları gruplarının gösterileri Denizli halkına renkli anlar yaşattı. Kortej yürüyüşünün ardından farklı ülkelerden gelen dansçılar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti. Altı gün boyunca farklı kültürlerin Denizli'de buluşacağını kaydeden Başkan Zolan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Halk Dansları Festivalimiz kültürlerin birbirini tanıdığı, insanların barışa doğru yürüyüşünde daha güçlü adımlar atmasına cesaret verici çalışmayı sağlasın. Bu yürüyüş inşallah barışa, güzelliğe doğru olsun. Farklı kültürler, farklı değerler, farklı milletler bir araya gelsin. Kardeşlik, beraber yaşayabilme ruhu daha da ortaya çıksın" dedi.

Halk dansları gruplarının Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyareti sonrasında gruplar, Delikliçınar Meydanı'nda kendi ülkelerinin halk danslarını sergiledi. Denizlililerin yoğun ilgi gösterdiği dans gösterileri büyük alkış topladı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Delikliçınar Meydanı Osman Zolan Denizli Honaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title