Haberler

Denizli'de Öğretmenlere Astronomi Eğitimi Verilecek

Merkezefendi Nalan Kaynak Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Yıldızlardan Yıldızsılara-2" projesi TÜBİTAK-4005'in desteklediği 14 projeden biri oldu.

Merkezefendi Nalan Kaynak Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Yıldızlardan Yıldızsılara-2" projesi TÜBİTAK-4005'in desteklediği 14 projeden biri oldu.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Yıldızlardan Yıldızsızlara-2" projesine ilişkin yaptığı açıklamada, TÜBİTAK-4005 projeleri kapsamında başvuran 150 projeden 14'nün desteklendiğini belirtti.

Projenin Türkiye'deki orta öğretim kurumları içinde desteklenen tek proje olduğunu vurgulayan Oğuz, şunları kaydetti:

"Denizli'de, 18-24 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan projeye, Türkiye genelinden yapılan başvurulara göre seçilen 35 fizik öğretmeni ile 15 fen bilimleri öğretmenine astronomi alanında teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Proje kapsamında uygulama atölyeleri kurularak, aynalı teleskop ve mercekli teleskop yapabilme, teleskop kullanabilme, gökyüzü fotoğrafçılığı, güneş saati, el planetaryumu, iğne deliği kamera yöntemiyle güneş çapının hesaplanması gibi çalışmalarına yer verilecektir. Cansat maket uydu ve Su Roketi de kursiyerlere yaptırılıp gökyüzüne fırlatılarak uydu ve roket teknolojisinin temel bilgileri sunulacaktır."

Oğuz. projenin astronomi eğitiminde yeni bir yaklaşım sunmayı hedeflediğini belirterek, eğitimlerin, astronomi uzmanlarından, NASA ve OXFORD'dan Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof. Dr. Zeki Aslan, Prof. Dr. Ethem Derman, Prof. Dr. Serdar Evren, Prof. Dr. Zeynel Tunca, Doç. Dr. Memduh Sami Taner, Doç. Dr. Özgül Keleş, Dr. Umut Yıldız, Dr. Selçuk Topal, Uğur İkizler, Mert Koçer ve Ümit Fuat Özyar'ın vereceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title