Haberler

Denizli'de Öğrenciler Yararına Kermes

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından Merkezefendi ilçesi Yenişehir Mahallesinde öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından Merkezefendi ilçesi Yenişehir Mahallesinde öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, kermesin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Hayır Çarşısı"nın hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Denizli Merkez İlçe Şube Başkanı Mustafa Gonca da 1966'da kurulan derneğin Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına dernek statüsüne geldiğini, Türkiye'nin değişik yerlerinde şubeler açtığını ifade etti.

Gonca,  "Bu hayır çarşısında arz edilen her türlü ürün ve malzemelerin kaynağı hayırsever halkımızın bağışlarından oluşmuştur. Burada çalışanların tamamı gönüllü olarak hayır için çalışmakta, bu çarşıya alışveriş için gelenler de ticaretini hayır için yapmaktadır. Buradan elde edilen gelir, derneğimiz vasıtası ile fakir ailelerin çocuklarına yardım için kullanılacaktır. Onlarca yurdumuzda binlerce öğrencimizin 7 gün, 24 saat her türlü ihtiyaçları karşılanacaktır. Temel eğitimden üniversite öğrenimine kadar öğrencilerimizin ihtiyaçları giderilecektir."

Geliri, dernek bünyesindeki yurtlarda öğrenim gören öğrencilerle ihtiyaç sahibi aileler yararına kullanılmak üzere 10 gün boyunca açık olacak kermeste, gıda, giyim ve el işi ürünleri satışa sunuluyor.

Denizli Müftüsü Veysel Çakı'nın yaptığı duanın ardından protokol üyeleri tarafından kermesin açılış kurdelesi kesildi.

Açılışa, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammet Subaşıoğlu Denizli Merkez Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title