Haberler

Denizli'de Obeziteye Karşı Yürüyüş Düzenlendi

Denizli Merkezefendi Belediyesi "Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında" projesi kapsamında "Merkezefendi Yürüyor" etkinliği düzenledi.

Denizli Merkezefendi Belediyesi "Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında" projesi kapsamında "Merkezefendi Yürüyor" etkinliği düzenledi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 85 bin TL'lik maddi desteği ile "Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında" projesini uygulamaya koyan Merkezefendi Belediyesi, projeyi topluma yaymaya başladı. Yenişehir'deki Yürüyüş yolunun bin 700 metrelik bölümünde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar bahar havasında hem eğlendi hem de sağlıklı yürüyüşe katkıda bulundu. Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve daire müdürleri katıldı.

Proje kapsamında okullardaki 20 bin öğrencinin boy, yaş ve kilo bilgilerinin alındığını ve uzmanların toplanan verileri taradığını söyleyen Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Maalesef çocuklarımızın yüzde 20'sinde obezite riski var. Obezite modern çağın bir sorunu. Obeziteyle mücadele etmek zorundayız. Yapılan araştırmada sadece yüksek gelir grubunun değil, alt gelir grubunun çocuklarının da aşırı beslenme ve az hareketlilik nedeniyle obezite tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gördük. Biz başarılı bir projeyle obezite tehlikesini ortaya çıkardık, farkındalık oluşturmak için çalışmalar yaptık, öğrenci velilerini bilgilendirdik. Sonuçları aldık. Bundan sonra yerel yönetimler, devlet, sivil toplum, toplumun her kesimi obeziteyle mücadele için seferber olmalıdır" dedi.

Başkan Subaşıoğlu, etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederken, yürüyüşün geleneksel hale getirileceğini ifade etti. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Subaşıoğlu Yenişehir Güney Ege Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title