Haberler

Denizli'de İhracatın Oskarları Dağıtıldı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye 1923’te Cumhuriyetimizin kuruluşu gibi ikinci devre başlayacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye 1923'te Cumhuriyetimizin kuruluşu gibi ikinci devre başlayacak. Edilgen bir Türkiye etken bir ülke olacak. Biz artık dünyaya yardım edebilen bir ülke haline geldik. Dünyada üçüncüyüz. Bu yıl cari açığı da tamamen ortadan kaldıracağız" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) Anemon Otel'de düzenlediği '2014 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı. Törene ayrıca TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve çok sayıda işadamı katıldı. Her yıl düzenlenen ve Denizli'de en çok ihracat yapanlara ödüllerin verildiği törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin artık edilgen ekonomiden etken ekonomiye geçilmesi gerektiğini söyledi. Hammaddeye, dağıtım kanallarına, üretime yönelmeleri gerektiğini kaydeden Zeybekci, "Tüketim alışkanlıklarını bizim belirlememiz lazım. Etken bir ülke olmamız lazım. Bunun adımlarını attığımız için dünya ne oluyor diyor. Türkiye diyor ki şekillenen dünyada şekil veren ülke konumuna geldi. Ben de varım burada diyor" dedi.

"DÜMDÜK YÜZLERİNE SÖYLEDİK"

AB ile yapılan görüşmelerde Gümrük Birliği başta olmak üzere her şeyi direk söylediklerini kaydeden Bakan Zeybekci, "AB ile yaptığımız görüşmelerde onlar ne oluyoruz diyor. Türkiye böyle değildi dedi. Ama biz gerçeği ve doğruyu söyledik. Hani reklamda bir çocuk vardı ya. Dümdük yüzlerine söyledik. Türkiye'nin menfaatlerini söyledik. Böyle sürdürülemeyeceğini söyledik. Türkiye o kadar küçük değil artık" diye konuştu.

Türkiye'nin geçen yıl olan 3 seçimden etkilendiğini ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Dünyada hiçbir şeyden etkilenmeyen seçimlerden etkilendi. Piyasalar seçimleri sevmez. Rahatsız olur. En ufak bir tüketici de öyle yapar. Her şeyi seçimin arkasına atarlar. Son 10 seçimde böyle şeyler yaşandı. Ancak millet bu dönemde bazı spekülasyonlar yaparlar. Türkiye'nin endişe edecek hiçbir şeyi yok. Bankalarımız AB'deki bankalardan daha iyi. Kamu borcumuzun milli gelire oranı AB'deki ülkelerden çok daha iyi. 7 Haziran akşamı piyasalar sonuçları almaya başlayınca bu spekülasyonlar gider. Kimse merak etmesin."

Türkiye'nin seçimlerin ardından yeniden doğacağını belirten Zeybekci, "Türkiye 1923'te cumhuriyetimizin kuruluşu gibi ikinci devre başlayacak. Edilgen bir Türkiye etken bir ülke olacak. Biz artık dünyaya yardım edebilen bir ülke haline geldik. Dünyada üçüncüyüz. Bu yıl cari açığı da tamamen ortadan kaldıracağız. İhracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 80'e gelecek" şeklinde konuştu.

Törende Seval Kablo, Menderes Tekstil, Er-Bakır A.Ş, Gamateks, Ozanteks, Deniz Tekstil, Küçüker Tekstil, Eke Tekstil, Özgüven Kablo, Nesa Tekstil, Hürsan Havlu, Dok-San Denizli Dokuma, Kocaer Tekstil, Çarkıt Kablo, Kımıl Tekstil, Ekpen Tekstil, Uspar Tekstil, Filidea Tekstil, Sena Kablo ve Erikoğlu Emaye Bakır'ın yetkililerine plaketleri verildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Büyükekşi Osman Zolan Denizli Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title