Haberler

Denizli'de Fetöpdy Operasyonu 8 Gözaltı - Ek

Denizli'de FETÖ/PDY operasyonu: 8 gözaltı - EKBİLGİSAYARLARI İNCELEMEYE ALINDIDenizli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları öne sürülen iki kuruluşa düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kamu görevlisi arasında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü A.O.'nun (Adem Oklu) yanı sıra Denizli Belediyesi'nde daha önce İmar Müdürlüğü yapan YİKOB'da mühendis olarak görevli N.D.'nin (Niyazi Dayanır) de olduğu öğrenildi.

Denizli'de FETÖ/PDY operasyonu: 8 gözaltı - EK

BİLGİSAYARLARI İNCELEMEYE ALINDI

Denizli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları öne sürülen iki kuruluşa düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kamu görevlisi arasında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü A.O.'nun (Adem Oklu) yanı sıra Denizli Belediyesi'nde daha önce İmar Müdürlüğü yapan YİKOB'da mühendis olarak görevli N.D.'nin (Niyazi Dayanır) de olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin de 2010 ile 2015 yılları arasındaki kamu ihalelerine fesat karıştırmak, örgüt üyesi olmak ve örgüte finansal destek sağlamak suçlarına karıştıkları ileri sürülen şüphelilerin evlerindeki ve çalıştıkları kurumlardaki bilgisayarlarında inceleme yaptığı bildirildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı da operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Denizli İl Özel İdaresi ve Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda 2010-2015 yılları arasında yapılan kamu ihalelerine fesat karıştırmak, FETÖ/PDY örgüt üyesi olmak ve bu örgüte finansal destek sağlamak suçlamaları ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında; 8 şüpheli hakkında arama kararı alınmış, 8 şüphelinin ev ve işyerlerinde mahkeme kararlarına istinaden aramalar yapılmış ve şüpheliler gözaltına alınmışlardır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title