Haberler

Denizli'de Fetö/pdy Davası

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tavas ilçesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada 22 tutuklu sanıktan 3'ü tahliye edildi.

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tavas ilçesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada 22 tutuklu sanıktan 3'ü tahliye edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın üçüncü duruşması sanıklar ile sanıkların avukatları ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Tutuklu sanıklardan Bayram Yılmaz, üniversiteden tanıdığı bir arkadaşının yönlendirmesiyle Tavas'ta bir yurtta temizlik ve kalorifer görevlisi olarak çalıştığını belirterek, telefonuna yurdun eksikleri ve sorunları hakkında yazışmak için yurt müdürü tarafından "ByLock" programı yüklendiğini ifade etti.

"Bu programı kullanmanın suç olduğunu bilsem yüklemelerine izin vermezdim." diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'dan önce beni Sarayköy'e gönderdiler. Burada beni resmiyette yurt müdürü yaptılar ama kalorifer ve temizlik görevlisi olarak çalıştırdılar. Evli olup olmadığımı sorduklarında sevdiğim bir kız olduğunu ve onunla evlilik hayalleri kurduğumuzu söyledim. Her istediğim kişiyle evlenemeyeceğimi ancak cemaatin belirleyeceği biriyle evlilik yapabileceğimi söylediler. Bunu duyduktan sonra bu yapılanmadan uzak durmam gerektiğini anladım. Ben FETÖ üyesi değilim."

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Birgül Meşekoparan, Ali İhsan Coşkun ve Bayram Yılmaz'ın adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak tahliyesine karar verdi. Adli kontrol uygulanan sanıkların adli kontrol şartının kaldırılması talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 19 Haziran'a erteledi.

İddianame

Soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 72 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşmasında, tutuklu 3 sanığın tahliyesine karar verilirken, ikinci duruşmada 6 sanık tahliye edilmişti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Tavas Cumhuriyet Başsavcılığınca "FETÖ/PDY'nin Tavas'taki yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 72 kişi hakkında hazırlanan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, "ABD imamı" olduğu belirtilen İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı ilçeye büyük önem verildiğine, Büyükçelebi'nin 2014'te geldiği Tavas'ta 70 kadar kişinin katılımıyla toplantı yaptığına ilişkin bilgilere yer veriliyor.

Sanıklar hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüte yardım yataklık etmek" suçlarından 7,5 ila 15 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Büyükçelebi Denizli Tavas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title