Haberler

Denizli'de Fetö Davasında 22 İşadamına Tahliye (2)

22 TAHLİYEDenizli'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün finans ayağı oluşturduğu gerekçesiyle 43'ü tutuklu 67 sanığın yargılandığı davanın 13'üncü celsesinden 22 işadamı için tahliye kararı verildi.

22 TAHLİYE

Denizli'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün finans ayağı oluşturduğu gerekçesiyle 43'ü tutuklu 67 sanığın yargılandığı davanın 13'üncü celsesinden 22 işadamı için tahliye kararı verildi.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde oluşturulan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 43'ü tutuklu 67 işadamının yargılanmasına bugün devam edildi. Davanın bugün görülen 13'üncü celsesine, sanıkların tamamı ve sanık yakınlarının yanı sıra tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, sanık avukatları yaptıkları ek beyanlarında, özellikle ByLock kullanımı ve Denizli İşadamları Derneği (DİAD) üyelikleri üzerinde yoğunlaştı. Bu iki unsurun tek başına tutuklama kararı olamayacağı, somut delil ortaya konmadıkça müvekkillerinin tahliye edilmeleri gerektiğini belirtti. Avukatlar, DİAD'a üyeliklerin ya teşvik ya da ticari gelişme kaygılarıyla gerçekleştiği, bu derneğe üye olan herkesin terör örgütüne üyelikle suçlanmasının anlamsız olduğunu görüşünü savundu. Ayrıca duruşmada, tanık ve gizli tanık ifadelerinin somut delillere dayanmadığı belirten avukatlar, müvekkillerinin bazı duyumlarla atılan iftiralar yüzünden 7 aydır tutuklu olduklarını, bir çoğununu da şirketlerinin iflasına neden olduğunu söyledi.

SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI SALON BOŞALTTIRDI

Avukat savunmalarının ardından mahkeme heyeti, celseye ara verdi. Yaklaşık 2 saat süren aranın ardından mahkemeye heyeti 31 maddeden oluşan ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuklu işadamları Abdullah Asım Coşkun, Adem Oklu, Adnan Pekdemir, Ahmet Özkan Haybat, Ali Ayrancı, Bilal Gören, Cavit Özer, Habib Yıldız, Hüseyin Moralıoğlu, İshak Kalkan, İskender Damgacı, Mesut Gören, Mehmet Hilmi Yavaşlar, Mehmet Sağlam, Osman Kiriş, Osman Refik Esmek, Sezai Günalp, Veli Yağcı, Volkan Kartlı,  Fehmi Demirsen, Özkan Atik ve Veli Aytuğ'un yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.

Tahliye kararının açıklanmasının ardından salonda sevinç çığlıkları yükseldi. Tahliye olan işadamlarının yakınları, sevinç çığlıklarının uzun süre dinmemesi üzerine salondan çıkarıldı.

21 KİŞİNİN TUTUKLULUĞUNA DEVAM

Mahkeme heyeti, aralarında Denizli Ticaret Odası eki Başkanı Necdet Özer'in de bulunduğu sanıklar Abdurrahman Kaplan, Alaattin Yavaşlar, Ahmet Kayhan, Ali Çelikkol, Ali Süt, Fahrettin Aytuğ, Fatih Derdiyok, Fuat Yıldırım, Hasan Basri Metin, Hüdai Etiler, İsmail Gürsoy, Levent Güleryüz, Mehmet Ertuğrul, Mehmet Yavaş, Mustafa Tıpırdamaz, Niyazi Dayanır, Levent Yaşar, Kudret Tartılacı, Ümit Dağdeviren ve Osman Özen'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Verilen ara kararda ayrıca, bütün sanıkların araçları, bankalardaki şahsi hesapları, emeklilik maaşları, taşınmazları ve kayyım atanmayan şirketlerindeki, şirket adına kayıtlı araç ve taşınmazlar üzerindeki tedbirlerin de kaldırılıp, duruşma ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Özkan Yavaşlar Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title