Haberler

Denizli'de Engellier İçin Özel Program Düzenlendi

Denizli’de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Denizli'de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi Mehter Takımı, protokolü ve gelen konukları Halk Eğitim Merkezi girişinde karşıladı. Mehter eşliğindesalona geçen protokol ve konuklar Halk Eğitim Merkezi Sergi Alanında özel eğitim öğrencilerin yaptığı çalışmalardan oluşan sergiyi gezerek, öğretmenler ve okul müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Denizli Eski Valilerinden Necati Bilican ve eşi, Belediye Eski Başkanlarından Ziya Tıkıroğlu ve eşi yapılan programa onur konukları olarak katıldı.

10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamındaki programa Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz programın açılış konuşmasını yaptı. Müdür Oğuz, " Hızla gelişen teknoloji sayesinde dünyanın giderek küçüldüğü küreselleşme sürecinde, gelişim ve değişimi sosyal ve siyasal boyutlarıyla dikkatle izleyip değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Özürün türü ve derecesi ne olursa olsun, özürlülerimizin insan onuruna yakışır bir hayat sürdürme ve onurlu bir üye sıfatıyla toplumda yer alma hakları vardır.Yaşamadan anlayamayacağımız, ancak empati kurmamız için durup düşüneceğimiz kısıtlı bir zaman dilimindeyiz.Bizler bu duygudaşlıkla, ilimizde yaşayan engellilerimiz için erken çocukluk döneminden başlamak üzere hayatları boyunca devam edebilecekleri eğitim ortamlarını hazırlamaktayız. Engelsiz yarınlar için birlik olmalıyız.Her yaş ve her engel türüne yönelik eğitim hizmetlerini gerek okullarımızda gerekse ev ortamlarında uzman personellerimiz aracılığı ile vermekteyiz"dedi.

Konuşmalarında ardından Denizli'de özel eğitim alanında eğitim veren okulların öğrencileri programa katılan protokole gösteriler sundu. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Engelliler Haftası Mahmut Oğuz Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title