Haberler

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı: "Soruşturma Kapsamlı Olarak ve Genişletilerek Devam Ediyor"

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine karşı yürütülen soruşturmayı kapsamlı olarak ve genişletilerek devam ettiriyor.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup Fetullahçı Terör Örgütü üyesinin gerçkelşetirdiği darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır başta olmak üzere yüksek rütbeli askerler için gözaltı ve yakalama kararları çıkartıldığını belirtildi.

Açıklamada, kalkışma girişiminin ilk anından itibaren Cumhuriyet Başsavcılığı olarak, Cumhuriyet Başsavcısı, 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 14 Cumhuriyet Savcısından oluşan çalışma grubu ile gözaltına alınanların yasal işlemlerinin tamamlanarak doğrudan Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirildiği belirtildi.

Yazılı açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"İfadelerine başvurulan 56 rütbeli asker, Anayasayı İhlal, Cumhurbaşkanına Suikast ve Fiili Saldırı, Yasama Organına Karşı Suç, Hükümete Karşı Suç ve Silahlı Örgüt gereğince Denizli Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemelerine sevk edilmiştir. Mahkemece yapılan sorgulamanın ardından, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile birlikte toplam 52 rütbeli asker hakkında tutuklama, 4 rütbeli asker hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı kararı verilmiş, 2'si ise mevcut delil durumuna göre serbest bırakılmıştır. Tutuklama kararı verilen rütbeli asker şüpheliler, İzmir 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulmuşlardır."

Soruşturmanın kapsamlı olarak ve genişletilerek devam edildiği belirtildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Denizli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title