Haberler

Denizli CHP'li Sancar'dan Denizli'de Tartışma Yaratan İddia

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Demokrasi Nöbeti'nde, Pamukkale Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajında, darbeci işadamlarından birini darbe gecesi Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın makam odasında gördüğünü söylediğini belirterek yargı önünde ispatlamaya çağırdı.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Demokrasi Nöbeti'nde, Pamukkale Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajında, darbeci işadamlarından birini darbe gecesi Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın makam odasında gördüğünü söylediğini belirterek yargı önünde ispatlamaya çağırdı.

CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli'de yayın yapan Pamukkale TV kamerasına 19 Temmuz akşamı Demokrasi Nöbeti sırasında röportaj veren Pamukkale Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Gürlesin'in, Denizli'de darbeci işadamlarını bildiğini, elinde belgeler olduğunu ve bu işadamlarından birini darbe gecesi Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın makam odasında gördüğünü söylediğini ileri sürdü. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in işaret ettiği darbeci işadamlarını kameraya değil, Adliye'ye giderek ihbar etmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamayı basın mensuplarına de izleten CHP'li Sancar, "Başkan Gürlesin'in beyanını izlediğimde dona kaldım, bu açık seçik olarak darbe gecesi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın odasında darbecilerin cemaatin önde gelen adamlarını olduğu söylemiştir. Bu açık ihbardır, beyandır. Bölge imalarından bahsediyor. Gürlesin, kimleri işaret ediyor. İşaret ettiklerini kameraya değil, adliyeye giderek ihbar etmekle sorumludur. Darbeyle ilgili mücadelenin bitmediği, araştırmaların bitmediği sürede hukuka yardımcı olmak zorundadır. Bu Başkan Gürlesin'in birçok konuyu bildiğinin ispatıdır. Kendisini yargıya yardımcı olmasını ve meydanda bekleyen vatandaşlarımıza bir bilgi olarak vermelidir. 19 Temmuz'dan bugüne kadar, elindeki belgeleri kimlerle paylaştı, bu belgeler nelerdir? Hala elinde midir? Yoksa Adliye'ye vermiş midir? Açıklamasını bekliyoruz" dedi.

CHP'li Sancar, her iki belediye başkanın da AK Partili olduğunu hatırlatarak "Bu anlamda genel başkanların, Başbakan'ın Cumhurbaşkanın, bizim genel başkanları darbeyle ilgili ne kadar şiddetle ve nefretle kınadıklarını bilmelerine rağmen, hala o gece darbeci olarak bildikleri, ellerinde belgelerle ispat ettikleri kişilerle o gece orada ne yapmışlardır, nasıl oturmuşlardır, oda şüpheye şayandır. Ordu komutanlarının, valilerin başsavcıların, hakimlerin makamından alınıp, tutuklandığı dönemde o odada oturan darbecinin ön öndeki ismi kimdir, bizde merak ediyoruz. Dilerim Osman Zolan ve Hüseyin Gürlesin, bu konuda bildikleri varsa yangıyla ve kamuoyuyla paylaşır" diye konuştu.

GÜRLESİN'İN KONUŞMASI ŞÖYLE

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 19 Temmuz akşamı Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbeti sırasında Pamukkale TV kamerasına yaptığı röportajında şu ifadeleri kullanıyor:

"Yanlış yapan kim varsa askerdir, polistir, işadamıdır. Altını çiziyorum, özellikle bunu bilerek söylüyorum. Önde olan birileri var. Bunların da hesabı sorulacak. Bunlara da biz aracı olacağız. İşadamı olarak öne çıkan insanlar var, aleni olarak. Şunu söyleyeyim, elimizde belgeler var. Bölge imamlarının yazdığı, 'Çok zor durumdayız. FETÖ terör örgütü başındaki hoca efendiye söz söylemeyin, ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da söylemeyin, basın toplantısı yapın' şeklinde aynısını burada da yapıyorlar. O kişiyi, ne demek istediğimi herkes çok iyi anlıyor. Burada şunu söyleyeceğim, maalesef darbe girişiminin olduğu akşam büyükşehir belediye başkanın odasında görüyorum ben bu kişiyi. Düşünebiliyor musunuz, belli bir noktada. Bunların hepsinin inine girilecek. Kimsenin şüphesi olmasın"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Gürlesin Osman Zolan Pamukkale Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title