Haberler

Denizli - CHP'li Çiçek, "Listemdeki Siyasetçiler Içeriye Girmeden Hesap Bitmeyecek"

CHP'li Çiçek, "Listemdeki siyasetçiler içeriye girmeden hesap bitmeyecek"CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, cezaevinden çıktıktan sonra kendisine kumpas kuran kişilerin listesini yaptığını, hakimden savcılara, gizli tanıktan bilirkişilere kadar isimlerin yazılı...

CHP'li Çiçek, "Listemdeki siyasetçiler içeriye girmeden hesap bitmeyecek"

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, cezaevinden çıktıktan sonra kendisine kumpas kuran kişilerin listesini yaptığını, hakimden savcılara, gizli tanıktan bilirkişilere kadar isimlerin yazılı olduğu listede siyasetçilerin de bulunduğunu söyledi. Çiçek,

listedeki siyasetçiler dışında herkesin cezaevlerinde hesap vermeyi beklediğini belirterek, "Siyasetçilerde içeriye girmeden bu hesap bitmeyecek" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, bugün Denizli'ye gelerek partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca'nın da katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Dursun Çiçek, tutuklanan gazetecilerin Adana'da alkışlanması ve kendisine kurulan kumpasla ilgili açıklamalar yaptı. Adana'daki alkışlamayla ilgili parti içinde bir tepki doğduğunu belirten Milletvekili Çiçek, "Genel Başkanımız bu mesajı almıştır. Bundan sonra bu tür suça bulaşmış insanların isimlerinin alkışlanması gibi bir eylem olmayacaktır. Gazetecilerin ve milletvekillerinin tutuksuz yargılanmasını her ortamda vurgulayacağız. Çünkü bugün İnsan Hakları Günü'dür" dedi.

"SADECE SİYASETÇİLER DIŞARIDA"

Açıklamasında kendisine kurulan kumpasa da değinen Çiçek, "Cezaevinden çıktıktan sonra 19 Haziran 2014'de kızım ve avukatım İrem Çiçek ile birlikte liste yapmıştık. Bizi mağdur eden, kumpas kuran, yargısız infaz yapan suçluların listesini. Hakim ve savcıdan, gizli tanığa kadar bilirkişilere kadar bu listede pek çok isim var. Siyasetçiler de var bu listede. Siyasetçiler hariç bunların hepsi içeriye girdi. Cezaevlerinde hepsi hesap gününü bekliyorlar. Sadece siyasetçiler dışarıda. Siyasetçilerin isimleri de belli zaten iktidar partisinin önde gelen isimleri. Bunlar da içeriye girmeden bu hesap kesinlikle bitmez. Çünkü meclisten yasa çıkaran, her istediklerini bu FETÖ'ye veren, yargıyı, polisi bunlara teslim eden bu iktidar değil miydi? Bunları azmettiren bu iktidar değil mi? Zaten kendi beyanları da var. Suriye'de Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanı olarak iç karışıklık ve iç savaş çıkaran bu iktidar değil mi? Dolayısıyla siyasi ayakta bu yargılamalar dahil olmadan bu hesap bitmez. Bunun içinde Türk yargısı diyor ki, 'Önce iktidardan düşürün', bunu da yapacak CHP'dir. Ondan sonra siyasi ayağa yargıda hesap soracağız" dedi.

"MHP İLE ÇATIŞMA İÇİNE GİRECEKLER "

Çiçek, AK Parti'nin iktidardan düşmemek için her yolu denediğini ifade ederek, "Keşke yargımız iktidardan hesap soracak güçte olsa, bunu yapamıyor. Bunun için CHP iktidar olmak için siyaset yapıyor. İktidardan düştükleri zaman hesap verecekler. İktidardan düşmek demek hesap vermek demek, saraydan cezaevine gitmek demek. İktidarda kalmak için her yolu deniyorlar. Önce HDP'yle PKK'yla işbirliği yaptılar. Şimdi ise MHP ile

Cumhurbaşkanlığı Projesi'ni getiriyorlar. Geçmişte HDP'yle işbirliği yaptılar şimdi boğaz boğaza geldiler. Geçmişte FETÖ'yle işbirliği yaptılar, şimdi savaşıyorlar. Şimdi MHP'yle işbirliği yapıyorlar, yakın gelecekte onlarında çatışma içine siyasi mücadele içine gireceklerine inanıyorum. Dolayısıyla siyasi ayağını yargıya teslim etmek için her yolu deneyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Çiçek Denizli Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title