Haberler

Denizli Büyükşehir Belediyesinden Şehide Vefa

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Akhan Mahallesi'nde yapılmakta olan yaya üst geçidine, şehit Doğan Acar'ın ismini vereceklerini bildirdi.

Zolan, Akhan Mahallesi'nde yapımına başlanan yaya üst geçitte Fen İşleri Daire Başkanı Nuriye Çevni ve ekibiyle incelemelerde bulundu.

Zolan, buradaki incelemelerinin ardından geçen yıl Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Doğan Acar'ın üst geçit inşaatı yakınlarındaki ailesinin evini ziyaret etti.

Şehidin annesi Fatma Acar'la görüşen Zolan, "Ben sizin bir konuda rızanızı, izninizi almaya geldim. Şehidimiz, oğlunuz Doğan Acar'ın isminin mahallemizde yaptığımız yaya üst geçidine verilmesini istedik. Yakışan odur diye düşünüyorum, ama sizin rızanız olmadan da açıklama yapmak istemedim." dedi.

Bu karardan gurur duyacağını ifade eden şehit annesi Fatma Acar, bölgede meydana gelen trafik kazalarını da hatırlatarak, "Üst geçit şarttı. Burada çok canlar verildi. Zaten o kazalar olduğu zaman ilk koşturan Doğan oluyordu. Çok canlar yandı. Doğan'ımın adını koyarsanız beni sevindirirsiniz. Kapımı açtığım an onun ismini gördükçe mutlu olacağım, benim çocuğumu unutmadılar diye. Doğan'ın adını orada görmek bana gurur verir." diye konuştu.

Zolan, "İnşallah bu konuyu Denizli Büyükşehir Belediye Meclisine getireceğiz ve hep birlikte bu kararı vereceğiz. Çalışmalarımız yakın zamanda bitecek. İnşallah kapıya her çıkışınızda şehidimiz Doğan Acar'ın ismini göreceksiniz. Bizler de onu hiç unutmayacağız. Denizli'nin girişindeki ilk yaya üst geçidinde, şehidimizin ismi, o hilalin altında bir güzellik olacak. Allah'ım sizlerden razı olsun. Sizler evladınızı toprağa verdiniz, Doğan'ımız canını, kanını verdi. Bizlerin de en büyük görevi şehitlerimizin geride kalan emanetlerine sahip çıkıp isimlerini sonsuza dek yaşatmak olacak." dedi.

Jandarma Er Doğan Acar, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 10 Ağustos 2015'te teröristlerin askeri helikoptere açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Zolan Fatma Acar Denizli Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
title