Haberler

Denizli Bomba İhbarı Denizli'de Adliye Binası Boşalttırdı

Denizli Adliyesi'nde, yapılan bomba ihbarı üzerine hareketli saatler yaşandı.

Denizli Adliyesi'nde, yapılan bomba ihbarı üzerine hareketli saatler yaşandı. Bina tamamen boşaltılırken, polisin yaptığı aramada olumsuz bir duruma rastlanmaması üzerine herkes rahat bir nefes aldı. Bu sırada adliye binası yakındaki Adliye Parkı'nda, Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye yönelik operasyonları protesto eden bin kişilik grup da eylemine son verip, dağıldı.

Denizli'de 14 Aralık operasyonunu protesto etmek isteyenler, sosyal medya üzerinden haberleşerek saat 11.00'den itibaren Denizli Adliye Binası'na 100 metre mesafedeki Adliye Parkı'nda toplanmaya başladı. Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye yönelik operasyonları kınamak için yapılan eylemin 3 saat süreceği açıklandı. Yaklaşık bin kişi ellerinde Türk bayrakları, Zaman Gazetesi ve dövizlerle eylem yaparken, okuyuculardan bazıları "Medyaya darbe", "Demokrasiye darbe", "Özgür basın susmaz" dövizleri taşıdı, bazıları da Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Eylemin bitmesine kısa süre kala, 155 Polis İmdat İhbar hattını arayan bir kişi, Denizli Adliye Binası'na bomba konulduğu ihbarı yaptı. İhbar üzerine harekete geçen polis, anons yapıp, savcı ve hakimlerin de aralarında bulunduğu adliye çalışanları da dahil olmak üzere herkesi bina dışına çıkardı. Duruşmalara ara verilmek zorunda kaldı. Tutuklu yargılananlar polis ve jandarma araçlarına götürüldü. Bu sırada, Adliye Parkı'ndaki grup da eylemine son verdi.

Bomba imha uzmanlarının binada didik didik yaptığı aramanın ardından olumsuz bir duruma rastlanmaması üzerine herkes rahat bir nefes aldı. İhbarın asılsız çıkmasıyla yaklaşık yarım saat süren aramanın ardından önce adliye personeli ardından da vatandaşlar içeri alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Adliyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title