Haberler

Başbakan Davutoğlu: Cumhurbaşkanımıza Kimse Dil Uzatamaz

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 28 Şubat, 12 Eylül, 27 Nisan'a karşı çıkmayan muhalefet partilerinin demokrasi kahramanı kesildiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu: Cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz (ek)

DAVUTOĞLU: DARBELERE, VESAYETE KARŞI ÇIKAMAYANLAR DEMOKRASİ KAHRAMANI KESİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Denizli mitinginde 28 Şubat, 12 Eylül, 27 Nisan'a karşı çıkmayan muhalefet partilerinin demokrasi kahramanı kesildiğini söyledi. Ak Parti'nin millet için her zaman elif gibi dimdik durduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Bugün Türkiye'de çok parti var ama iki siyaset var. Elif gibi dimdik olanlar ve paralel olanlar, yatay olanlar. Hepsi paralelin hizmetinde milletin değil. Tam da muhasebe vakti. Elif gibi durduk biz darbelere vesayete, hortumlara, yasaklara. 28 Şubat'a, 27 Nisan'a 12 Eylül'e karşı elif gibi durduk biz. Karşımıza İsrail çıktı 'One minute' dedik, Bosna'da elif gibi durduk. Kimse bizi eğip bükemedi. Bizim başımız da hep dikti, dik olacak" dedi.

Denizli'de Özay Gönlüm Meydanı'nda yaklaşık 15 bin kişiye hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting platformuna eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte çıktı ve mitinge katılanları selamladı. Başbakan konuşmadan önce mitinge katılan TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Denizli milletvekilleri ve adayları tanıtıldı. Mitingde önce Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuştu. Bakan Zeybekci, "Size selam olsun. Bugün her zamankinden çok daha güzelsin, muhteşemsin Denizli. Denizli, Ak Hocasını, bilge Başbakan'ını karşılamaya hazır mı Denizli? Denizli bizi hiç mahcup etmedi. Bu kardeşlerinizin arkasında durduğunuz için Allah sizi mahcup etmesin. 2004'te sizinle yola çıkarken Denizli hak ettiğini alacak dedik, Ege'nin vizyon kenti olacak dedik. Denizli, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak dedik. Oldu mu? Bu kardeşleriniz sizi hiç pişman etti mi? Bu şehirde başı dik, alnı açık şöyle gururla bu şehrin sokaklarında dolaşacak bir tek parti vardır. Tabii ki Ak Parti. Biz Denizli'nin hizmetkarı olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bu seçimlere iki parti giriyor bugün. Milletin partisi, bu milletin hizmetkarı Ak Parti ve diğerleri. AK Parti ve diğerleri vardır. Artık onların bir adı var, CHDP onlar. Onların yalanları, palavraları ve iftiraları kaybedecek, milletin partisi Ak Parti'nin evlatları kazanacak. Onlar sizin karşınıza hiç projeyle geldi mi? Yalan, talan, iftira hepsi var bunlarda. 7 Haziran'da Türkiye'de hükümet değişmeyecek. 7 Haziran Denizli'ye altın bir fırsat getiriyor. Lider şehir olmayı istiyor musunuz? Kardeşler arasında yarış olacak. Denizli bütün Türkiye'yi imrendirecek mi? Sokak sokak dolaşmaya var mıyız? Kapı kapı gezmeye var mıyız? Denizli için altın fırsattır, kıymetini bilelim" dedi.

AK PARTİ BİR FEDAKARLIK HAREKETİDİR

Konuşmasına Denizli'ye selamlayarak başlayan Başbakan Davutoğlu, "Server Gazi'nin, Mehmet Gazi'nin torunlarına selam olsun. 15 Mayıs günü Kayalık Camisi'nden İstiklal Sancağı'nı kaldıran Ahmet Hulusi Efendi'ye selam olsun. Bu meydana adını veren Denizli'nin değil Türkiye'nin yüreği olan Özay Gönlüm'e selam olsun. Denizli bugün üçüncü mitingim. Türkiye'de 32. mitingim. Bu şehirlerden Denizli'nin yiğitlerine, bacılarına selam getirdik. Sizin huzurunuza gelenlerin bazıları güneydoğuya, bazıları orta Anadolu'ya, bazıları batıya gidemiyor. Türkiye'nin her yerine elif gibi giden biziz. Ege'den kardeşlik türkülerini çığıran, Doğu'da halay çeken Türkiye'nin hareketi diyen hareket Ak Parti'dir. Bir fedakarlık hareketidir kurucusundan neferine kadar. Bize her yer Türkiye" dedi.

SUNUCUYA TEŞEKKÜR ETTİ, BABASI İÇİN FATİHA OKUTTU

Başbakan Davutoğlu, mitingin sunuculuğunu yapan Muhammet'in geçen hafta vefat babası için mitinge katılanlara Fatiha okuttu. Başbakan Davutoğlu, "Bir vefa borcu için sizleri şahit kılacağım. Bir kardeşimizi huzurunuzda anacağım. Bitlis'te mitingden çıktık. Muş'tan havaalanına giderken otobüste size anons yapan kardeşimden otobüste bir hıçkırıklar duydum. Muhammed'e acı bir haber ulaşmış. Babası İstanbul'da trafik kazasında vefat etmişti. Muhammet görevine ağlayarak devam etti. Cepheyi terk etmedi. Nasıl bir aşk davasının neferleriyiz bilin. Babasının cenazesine katıldı, babasını defnetti. Baktım bugün buraya Denizli'ye gelmiş, milleti bu davaya çağırmak için. İşte bizim dava aşkımız bu. Muhammet'in babası için sizlerden Fatiha bekliyorum" deyip Fatiha okuttu.

PAMUKKALE GİBİ AKTIR

Ak Partililerin cepheyi terk etmediğini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını sık sık Denizli şivesiyle yaptı. Başbakan Davutoğlu konuşmasını söyle sürdürdü: "Bir dava yükseliyorsa bu kolay olmuyor. 13 yıldır kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bugüne kadar Ak Parti hareketine katkıda bulunanları, bu davaya hizmet edenlere şükranlarımı sunuyorum. Her şey olur ama biz cepheyi terk etmeyiz. Biz her an bu davanın takipçisiyiz. Ak Hoca ne kadar kıymetliyse Ak Gençlik o kadar, Ak Denizli o kadar kıymetlidir. Bizim aramızdaki fark bu. Ak Parti Pamukkale gibi aktır, yolu da aktır. Elif olan Denizli'ye selam olsun." TÜRKİYE'DE ÇOK PARTİ VAR AMA İKİ SİYASET VAR

Muhalefet partilerini eleştiren Türkiye'de bugün çok parti olduğunu ama iki siyasetin olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Bugün Türkiye'de çok parti var ama iki siyaset var. Elif gibi dimdik olanlar ve paralel olanlar, yatay olanlar. Dik olmak ne demek. Yalnız Pelsinvanya mı dinleyecek, hepsi dinleyecek hepsi. Ben hiçbir konuşmaya ezbere çıkmam. Kılıçdaroğlu gibi ezberlediğim şeyleri nakarat gibi tekrar etmem. Ben her yerde hasbihal ederim. Sadece Pensilvanya değil, bizim demokrasimize tuzak kuran bu savcılar dün meslekten tart edildiler. Bununla ilgili Uşak'ta konuştum hemen partilerin değişik isimlerinin demeçleri geldi. Biz hükümet olursak bu savcıları göreve iade edeceğiz dediler. Demek ki, hepsi paralelin hizmetinde milletin değil. Tam da muhasebe vakti. Elif gibi durduk biz, darbelere vesayete, hortumlara, yasaklara. 28 Şubat'a, 27 Nisan'a, 12 Eylül'e karşı elif gibi durduk biz. Karşımıza İsrail çıktı 'One minute' dedik, Bosna'da elif gibi durduk. Kimse bizi eğip bükemedi. Bizim başımız da hep dikti, dik olacak" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ DEMOKRASİ KAHRAMANI OLDULAR

Miting alanında bulunan afişlerden birini okuyan Başbakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özay Gönlüm bu toprakların çocuğu, güçlü bir mizah anlayışınız var. Ne demişsiniz. Hoca millete, Kılıçdaroğlu notere. O notere gider notere. Biz hep elif gibi durduk. Kimse bize 27 Nisan'da geri adım attınız, paralelciler, geziciler karşısında eksik davrandınız diyemez. Gelin hepsine bakalım. 12 Eylül darbesine karşı durduk diyorlar. Biz 2010 referandumunda 12 Eylül darbecilerini yargılayalım dediğimizde hepsi hayır oyu verdi. Şimdi demokrasi kahramanı oldular. Siz bunların palavralarına inanır mısınız? 27 Nisan muhtırasına elif gibi cevap verildi. CHP'nin genel başkanı muhtıranın yanında yer aldı. MHP'den ses çıkmadı. Bunlar hep pusuda beklerler. Ah bir kriz çıksa da bize fırsat doğsa diye. Bunlar hep kaostan beslenir, krizden medet umarlar. Tüm seçimlerin hepsini birinci bitiren parti, hangi parti. Baktılar ki yollar kapandı, bari dediler hepsini toplayalım bir cephe yapalım dediler. Geçen yıl 30 Mart'ta denediler. Paralelciler dediler ki her yerde en kuvvetli muhalifi destekleyelim dediler. Hepsi değişik bölgelerde Ak Parti'nin karşısında kim varsa onu desteklediler. Ben geçen yıl Cumhurbaşkanımızın sesi kısıldığı için Konya mitinginde konuştum. O zaman dedim ki; Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelin. Hepinizi birlikte görmek daha zevkli olacak. Başaramayınca Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday çıkardılar. Ne oldu çatı çöktü. Temeli olmayan çatısı olur mu? Duası olmayanın bereketi olur mu? Bu çatı aday şimdi MHP'ye aday oldu. MHP'nin işaretini bile yapamıyor. Siz bu insanların peşinden gidecek misiniz? Bugün sınav anıdır."

PUSUDA TİLKİ GİBİ BEKLEDİLER

17-25 Aralık Operasyonu'na da değinen Başbakan Davutoğlu, "Paralelciler darbeye kalkıştığında hepsi pusuda tilki gibi beklediler. Pusuda bekleyenlerden bu millete hayır gelir mi? Bu millete evlatlarından hayır gelir. Elif gibi durmaya söz veren Denizli, biz de size söz veriyoruz. Elif gibi duracağız. Şimdi başka hesaplar içindeler. Hepsi bir araya gelmişler. Şimdi CHDP var. CHP'yle HDP'nin bileşeni. Özellikle Ege'deki ulusalcı kardeşlerime sesleniyorum. Bunlar ruh ikizleri. Kılıçdaroğlu diyaneti kaldıracağım diyor Demirtaş bende yapacağım diyor. Biri imam hatipleri kapatmak için matematik formüller üretiyor öbürü ben de yapacağım diyor. Biri Kudüs'ü Hristiyanların kutsal mekanı ilan ediyor. Kılıçdaroğlu geri kalmıyor, İsrail'de niye büyükelçimiz yok diyor. Al birini vur ötekine. Biri doğuda şiddete başvurdukça CHP batıda prim topluyor. MHP batıda konuştukça HDP doğuda bizi dışlıyorlar diyor. Aynı kaptan su içiyorlar. Biz ise Türkiye'nin her yerinde sadece millet diyoruz. Milliyetçi duygulardan bahseden MHP Genel Başkanı Demirtaş'a bir cevap verdi mi? Kılaçdaroğlu bütün geçmişiyle Osmanlı'ya hakaret ettiğinde Bahçeli'den bir ses duydunuz mu? Neden ses çıkmıyor. Neden Ak Parti zayıflarsa ben de karlı çıkarım diyorlar. Bizim zayıflamamız üzerine hesap yapmayın. Biz milletimize sırtımızı dayamışız. Bizi kimse zayıflatamaz" dedi.

BİNDİKLERİ AT PARALEL ATI

2002 yılında Türkiye'yi zor koşullarda teslim aldıklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu muhalefete eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Şimdi Kılıçdaroğlu meydanlarda dört yıl istiyor. 2002'de olsa bunu söyler miydi. Çünkü hepsi kaçtı o zaman. Hazineyi bomboş bize teslim ettiler. Gece gündüz alnımızın teriyle çalıştık, hazineyi doldurduk. Şimdi Kılıçdaroğlu hevesleniyor. Bunu nasıl çar çur edeyim diye. Denizlilerin dediği gibi, olcek iş vaa olmeycek iş vaa. İşine bak akedeş. Kılıçdaroğlu Başbakan olcek. Olmaz. Bahçeli'ye de söylemek lazım. Kitap yazacağına Denizli'nin sözlerini çıkar. Ne demiş Denizliler. Eğreti ata binen tez iner. Bunlar yanlış ata biniyorlar, bindikleri at paralel atı. 2002'de niye bıraktın Sayın Bahçeli, devam etseydin. Hepimiz inşallah bu dünyada amellerimizle yaşayıp huzura gideceğiz. Denizlililer Ahmet Hulusi Efendi'nin Kayalık Camisi'ne geldiğini duysak, gitsek ve konuşsak, 2002'nin Türkiye'sinde IMF'ye muhtaç olduğu, 70 sente muhtaç olduğu Türkiye görse Müftü Ahmet Hulusi Efendi yazıklar olsun demez miydi?"

KOALİSYONA HEVESLENİYORLAR, MİLLET İZİN VERMEZ

Ülkeyi yoldan çıkarmak isteyenlere karşı en büyük teminatlarının Ak Gençlik olduğunu söyleyen Davutoğlu, Denizli'nin Yatağan Kasabası'nın yıllarca Osmanlı akıncılarının palalarını ürettiğini söyledi. Diriliş setine gittiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Denizli'nin Yatağan Kasabası var, Osmanlı akıncılarının palalarının, kılıçlarının yapıldığı yer. Diriliş setine geçen gün gittik. Haydi, yallah haktır Allah diye diye Osmanlı akıncılarının kılıçları yapılıyordu. Merkez Efendi'nin duası ile. Türkmen, Yörük ovalarının yiğit evlatları Denizli'de yapılan kılıçları kullanıyordu. Biz Malazgirt'ten bu tarafa gelirken bir kısmı gitmiş Konya'nın Toroslarına konuvermiş, bir kısmı da Denizli'ye gelmiş. Biz Türkiye'nin bir dağını diğer dağından ayırmayız. Selam olsun bütün Türkiye'ye. 2002'de biz Türkiye'yi devraldığımızda tanklarımız başka ülkelerden hibe geliyordu, tankları bile tamir edemiyorduk. Şimdi koalisyonuna hevesleniyorlar. ya millet vermez ama siz 2002'de üçlü koalisyonla neler yaptınız millet çok iyi biliyor. Bu asil millet o hale düşürülmüştü ki, tasarruf tedbirleri dolayısıyla TSK'nin en temel ihtiyaçları karşılanamıyordu. Ahmet Hulusi Efendi gelse o Türkiye'yi mi över, bugünkü Türkiye'yi mi över. Ak Parti evlatları benim Kuvayi Milliye'nin hakkını vermişlerdir. Kendi uçağını, helikopterini yapan kudretli ülkeye geçişi kim sağladı. Atak helikopterini, eğitim uçağını, insansız hava aracını kim yapıyor. 2023'te Toros semalarında zeybekler gibi dönecek olan savaş uçaklarımızı kim yapacak. Onlar konuşur, Ak Parti yapar. Onlar zillet içindeydi, AK Parti izzet içinde izzet. Bu milletin Silahlı Kuvvetleri'ne izzeti, onuru, kim kazandırdı" dedi.

YENİ TÜRKİYE YOLUNDA ELİF GİBİ YÜRÜYORUZ

Dünyanın birçok ülkesinde Türk bayrağının dalgalandığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin kaderinin Ak Parti'nin kaderi olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Şimdi yepyeni bir döneme doğru yürüyoruz. Yeni Türkiye yolunda elif gibi yürüyoruz. Her alanda, Filistin, Bosna nerede, Kosova nerede, Semerkand, Buhara, Somali nerede. Bütün bu topraklarda al bayrak dalgalanıyor. Bizim için her yer Türkiye. Türkiye'nin kaderi Ak Parti'nin kaderidir. Türkiye'de her şehrinde mitinglerde bu şekilde bağıran tek parti Ak Parti'dir. Birilerinin kafasında Türkiye bölünmüş. Sadece bir kısım yerde millete böyle seslenebiliyorlar. Bunu ebediyete kadar haykıracak olan tek parti Ak Parti'dir. Türkiye'nin bütün bu başarılarından sonra 7 Haziran'a geliyoruz. Bütün bu sınırlar, nefret öfke kin sınırlarının hepsini yıkacağız, dünyaya barışı adaleti ve hikmeti hakim kılma hareketidir bu hareket. Kim olursa olsun" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında Ak Parti'nin 12 yılda yaptığı hizmetleri anlattı, 12 yıl içinde her şeyin bereketlendiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, 757 hastane inşa ettiklerini, havaalanı sayısının 56'ya, üniversite sayısının 193'e, bölünmüş yola 18 bin kilometre eklendiğini Türkiye'yi baştan sona donattıklarını kaydetti. Başbakan Davutoğlu, "Vizyonla dar görüş arasında örnek vereceğim. Nereye gitsek yüksek hızlı tren istiyor. Çünkü millet gördü. 2002 yılında MHP'nin Ulaştırma Bakanı hızlı tren projesini görünce 'Bunu değil biz torunlarımız bile göremez' diyor. Aradaki fark bu. Biz Türkiye'nin her yerine götürüyoruz. 2002'de 784 bin geçen yıl 2 milyon çamaşır makinesi satıldı. 2002'de 91 bin araba satıldı geçen sene 581 bin araba. Bunları halkımız alıyor. Demek ki halkımızın alım gücü var. Kılıçdaroğlu, açlık sınırının altında yaşayan 8 milyon insan var diyor. Rüya görüyor rüya. Bizden önce kışın belli aylarında dağ köylerinde kalındığı zaman bir çocuk dünyaya gelecek olsa annesini de çocuğu da kaybediyorduk. Bunların biri de benim annem olduğu için şahsen yaşadığım olaydır. Şimdi 4 bin 387 ambulans var, önemli bölümü de kar paletli. Öylesine önemli bir farktır ki bu. Denizli'de 50 ambulans var, hepsinin içinde kar paleti var" dedi.

DONDAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİYE MÜJDE

Mitingde Denizli için vaatlerini de anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1000 yataklı Şehir Hastanesi, Karahayıt'a 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Tavas ve Çivril'e Devlet Hastanesi, İzmir-Antalya Hızlı Tren Hattı'nın Denizli'den geçeceğini, İzmir-Antalya Otoyolu'nun Denizli'den geçeceğini, Honaz Tüneli'nin tamamlanacağını, Hambat Ovası'nın sulanacağını, Denizli'nin arkeolojik turizm merkezi haline getirileceğini, organize sanayi bölgelerinin yaygınlaştırılacağın, ikinci devlet üniversitesinin kurulacağını müjdeledi. Başbakan Davutoğlu, nisan ayında dondan büyük zarar gören çiftçiye de müjde verip, "Tarım alanında geçen hafta Isparta ve Burdur'da söz verdiğim gibi Denizli'nin dondan zarar görmüş bütün çiftçilerimize gerekli desteği vereceğiz. Kimsenin tereddüdü olmamalı. İkinci bir devlet üniversitesi için gerekli adımları atacağız. Hızlı tren, otoyolun merkez üslerinden olacak Denizli, bilimin, ilimin, jeotermalin merkez üssü olacak. Bize destek olan Denizli hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Bütün bu hizmetleri millete kim sundu. Onlar konuşur, Ak Parti yapar. Onlar ceğiz cağız derler ben hiç demiyorum. Yapıyoruz yaptık diyorum" dedi.

Başbakan Davutoğlu, mitinge katılanlardan seçimlere kadar durmadan kapı kapı dolaşarak çalışmalarını isteyip, "Türkiye'nin istikbalini korumak için demokrasiyi korumaya, darbecilere, vesayetçilere, paralelcilere karşı elif gibi durmaya var mısınız? Vesayetçiler duysun. Değil üç parti, değil üçgen ve paralel, darbeciler vesayetçiler hepsi birleşsinler Türkiye'yi bu iradeye sahip çıkmaktan alıkoyamayacaklar. 7 Haziran'da bir destan yazacak mısınız? Bütün tuzak kuranlara gereken cevabı verecek misiniz? 7'de 7 yapar mıyız? O zaman deyiverin gari, gocuman gocuman dualarını eğirmeyin, oylarınızı Ak Parti'ye atıverin" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu konuşmasının sonunda milletvekili adaylarıyla katılımcıları selamladı, eşiyle birlikte karanfil attı. Davutoğlu, mitingin ardından Valilik programını iptal etti ve helikopterle Çardak Havaalanı'na gitti.

MİTİNGDEN NOTLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Uşak mitinginin ardından günün üçüncü mitingini Denizli'de yaptı. Uşak'tan Başbakanlık helikopteriyle Doğan Seyfi Atlı Stadı'na inen Başbakan Davutoğlu, mitingin yapıldığı Özay Gönlüm Meydanı'na Ak Parti'nin seçim otobüsüyle geldi. Saat 18.00'de başlaması gereken miting 45 dakika gecikmeyle başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan önce İl Başkanı Şahin Tin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun mitinginden bir saat önce yağan yağmur alana gelenleri zor durumda bıraktı. Aniden bastıran yağmur yüzünden bir çok partili bina kenarlarına sığındı, şemsiyesi yanında olanlar ıslanmaktan kurtuldu. Yağmur üzerine Ak Parti Teşkilatı önlem olarak mitinge gelen herkese girişte yağmurluk dağıttı. Yağmur yaklaşık 15 dakika sürdükten sonra kesildi.

Miting için geniş güvenlik önlemleri alındı. Alana girenlerin üzerleri tek tek aranırken, basın mensuplarının cihazları da kontrol noktasında x-ray cihazından geçirilerek kontrol edildi. Mitingde 1750 polis görev yaptı. İl merkezinin yanı sıra ilçelerdeki polislerin tamamı görev yaparken, çevre illerden çevik kuvvet ekipleri takviye olarak geldi.

Miting alanı dev afişlerle süslendi. Afişlerin bir çoğunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren cümleler ve karikatür olması dikkat çekti. Akrabalarını aldı SGK'yı batırdın, Ey Kemal kasetlerle Baykal'ı kaçırdın, Yalanlar söyledin seçimleri yatırdın, Zoru görünce Pelsinvanya'ya sarıldın', 'Damardine dolaşdin, Ak Parti'ye buleşdin, Ey Kılıçdaroğlu, Meramın hizmet değil palavrayla doleşdin', 'Denizli'nin Horozu bellidir, Fırıldak Kemal'in yalanları ellidir', 'Yeni Türkiye mayası tutar Hocam, sandık Kasetçi Kemal'i yutar Hocam' dikkat çeken afişlerdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

bravoMobil-ANDROID:

bre kukla susss

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title