Haberler

Denizli-Bakan Zeybekci, 15 Temmuz, Dünya Demokrasi Tarihine Türk Milleti'nin Devrimi Olarak...

Bakan Zeybekci, 15 Temmuz, dünya demokrasi tarihine Türk Milleti'nin devrimi olarak geçecektir

DENİZLİ'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çardak Havaalanı'ndan 550 komandonun Ankara'ya nakledilmesini engelleyen Çardak İlçesi'nde vatandaşlara seslendi. 15 Temmuz'un dünya demokrasi tarihine Türk Milleti'nin devrimi olarak geçeceğini söyleyen Bakan Zeybekci, Milletin demokrasi devrimi Ak Partilisiyle, CHP'liyse, MHP'lisiyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle 79 milyonun devrimidir dedi. Ekonominin, hükümetin sapasağlam olduğunu belirterek, idam diye seslenen vatandaşlara, O hainlerden öyle bir hesap sorulacak ki, keşke 5 kere geberseydim diye dua edecekler dedi. Zeybekci, darbe girişiminde bulunanlar için ise, Onlara it demek bile köpeklere hakaret olur diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çardak İlçe Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye seslendi. Milli İradeye Sahip Çık mitingine Nihat Zeybekci'nin yanı sıra Denizli AK Parti Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı. Bakan Zeybekci'den önce Denizli milletvekilleri de halka seslenip darbe girişimini kınadı, verilen demokrasi mücadelesini anlattı.

ABDESTİMİ, TEÇHİZATIMI ALDIM. HER KİM BİZİ ALMAYA GELECEK ÖNCE ONUN CANI

1980 askeri darbesinde lise öğrencisi olduğunu, arkadaşlarıyla birlikte Kütahya'ya diplomasını almaya gittiğini, ancak darbe olduğu için diplomasını alamadığını söyleyen Bakan Zeybekci, Cuma günü de kızımın mezuniyeti vardı, Kızımın da diplomasını aldık, ondan sonra dolaşırken ihanet peşindeki uçaklar Ankara üzerinde uçmaya başladılar. Yanımızdaki arkadaşlara sorduğumda gece eğitimi yaptıklarını söylemişler. Onun üzerine oradan kalktık, hemen Başbakanlığa geçelim diye yola çıktık. Ardında Meclis'e gitmeye karar verdik. Dikmen kapısından arabayla giremediğimiz için yaya yürürken gözlerini kan bürümüş bu hainler. Bunlara it demek köpeklere hakarettir. Siz hiç sahibini ısıran köpek gördünüz mü, ancak kudurursa yapar. Siz hiç kendisine yemek verilen çanağa pisleyen köpek gördünüz mü Bunu ancak köpeklikten çıkmış olan mahlukatlar yapar. Biz meclise girerken doğrudan bizi hedef gözeterek ateş açtılar. Yerimize, yanımıza, ağaçlara ateş açtılar. Oraya gitmeden TRT Genel Müdürü'yle telefonla konuştum. 'Abdestimi aldım, TRT'yi teslim almaya gidiyorum' dedi. Bana sordu 'ne yapıyorsun 'diye. 'Abdestimi aldım, gerekli teçhizatımı da aldım. Her kim ki bizi almaya geldi önce onun canı, sonra bizim' dedim. Yok öyle kolay kolay. Bu hainler biz meclise girdik, Meclis Başkanımız konuşmaya başladığında kudurdular, çıldırdılar, Meclisi bombalamaya başladılar. Bu hainler benim kardeşlerimin üzerinden tank geçirdiler dedi.

O GEÇE ÇARDAK BAŞKA BİR YİĞİTTİ

Çardak'ın 15 Temmuz gecesi demokrasi destanı yazdığını söyleyen Zeybekci, 250 tane şehit verdik, 1500 kardeşim de hastanelerde iyileşmeyi, demokrasi nöbetine çıkmayı bekliyor. Onlar asla unutulmayacaklar. Onların yeni ilelebet bu milletin kalbinde olacak. Ama biz hükümet olarak onlar için bu ülkede gereken her yerde bu ülkede onların isimlerinin hayırla yad edilmesi için gereken her şeyi yapacağız. Benim kahraman Çardaklı kardeşlerim. O gece Çardak başka bir güzeldi. O gece Çardaktaki yiğitlerim başka bir yiğitti. Hanım kardeşlerim de başka bir yiğitti Nene Hatun'du. Kardeşlerim de Müftü Ahmet Hulusi'ydi. İlçe Başkanım beni aradığında durumu anlattı. Önceden haberimiz vardı. Denizli'den çıktılar, geliyorlar derken niyetlerini anladık. Ona şunu söyledim, onlar havaalanına gitmeyecekler, girmeyecekler. Onlar havaalanına girdilerse sen öldün, sen şehit oldun. Ancak öyle girecekler. Allah ondan, hepinizden razı olsun. Bu kolay bir şey değildir. Çıkacaksın askeri araçların önüne, dur diyeceksin diyerek şehitler için Fatiha okuttu.

15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİ'NİN DEMOKRASİ DEVRİMİDİR

15 Temmuz'un Türk Milleti'nin devrimi olarak dünya tarihine geçeceğini belirten Zeybekci, Bakın dünyada bazı devrimler vardır. Bunlardan biri de Fransız devrimidir. Ama 15 Temmuz 2016 Cuma günü dünya demokrasi tarihine Türk Milleti'nin demokrasi devrimi olarak geçmiştir. Bedel ödendi bedel. Can verildi, artık kimsenin şüphesi kalmasın. Bir daha bu memlekette milletin iradesine, demokrasiye, meclisi hiçbir Allah'ın kulu, yaratık bu milletin iradesine ve kutsalına, elini, dilini, gözünü uzatamayacaktır. Çünkü millet ne dedi biliyor musunuz. Millet dedi ki; bu vatanın, devletin sahibi millettir, demokrasinin, milli iradenin, meclisin sahibi millettir dedi. O bayrağı kanıyla sulayarak o yetkiyi kendine aldı. Sizin midir artık her şey. Bir daha asla kalkışamayacaklar. Ama dikkatli olacağız. İçlerinde hala o kudurmuşlar bir yerlerde hareket halinde olabilir. Cumhurbaşkanımızdan ikinci bir talimat gelene kadar meydanlardayız, demokrasi nöbetine devam diye konuştu.

KEŞKE GEBERSEYDİM DİYENE KADAR GÜNYÜZÜ GÖSTERMEYECEĞİZ

Millete ihanetin hesabının milim milim sorulacağını belirten Bakan Zeybekci, O hainlerden bu ihanetin bedeli milim milim, gram gram santim santim bunlardan sorulana kadar biz nöbete devam ediyoruz diye konuştu. Alanda bulunanların idam sloganları üzerine Zeybekci, İlla idam mı diyorsunuz. Ama şunu da unutmayın. Keşke geberseydim diyene kadar gün yüzü göstermeyeceğiz bunlara. Keşke geberseydim diyecekler. O iki metrelik yerde ilelebet insan yüzü Günyüzü göstermeyeceğiz onlara. Bu yaptıklarının hesabı onlardan sorulacak. Ama en başka bu milleti Allah'la kandıran Pensilvanya'daki hinden sorulacak bunun hesabı. Bu milleti kandırmadılar mı, inancıyla oynamadılar mı, hepimizi kuzu postuna bürünerek bizi kandırmadılar mı Bu hesap ondan, onun etrafındaki çeteden, ona inanıp bu milletin kanını dökenlerden, meclisini bombalayanlardan bunun hesabı sorulacak. Biz yüce bir millet, o yüce milletin devletiyiz. O devlete yakışır şekilde hesap sorulacak diye konuştu.

BU DEVRİM 79 MİLYONUN DEVRİMİ

Milletin devriminin 79 milyonun devrimi olduğunu vurgulayan Zeybekci, Milletin bu demokrasi devrimi Ak Partilisiyle, CHP'lisiyle, MHP'lisiyle 79 milyonun devrimidir. Alevisiyle, sunnisiyle, Kürdüyle, Türküyle 79 milyonun devrimidir. Bu demokrasi devrimi 79 milyonun devrimi olarak tarihe geçecek diye konuştu. Ekonominin sağlam olduğunu belirten Zeybekci, Burası artık sağlam dedik Denizli, hainler toparlandı, inlere hücrelerine gönderildi. İşimiz Ankara'da. Ankara'da Allah'ın izniyle Ankara sağlam, hükümet sağlam, meclis sağlam, Cumhurbaşkanımızda aslanlar gibi Başkomutanımız da işinin başında diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title