Haberler

Denizli - Atatürk Stadı'nın Isim Tabelasının Sökülmesi Tartışma Yarattı

Atatürk Stadı'nın isim tabelasının sökülmesi tartışma yarattıDENİZLİ Atatürk Stadı'nın girişindeki 'Denizli Atatürk Stadyumu' yazısının bulunduğu tabelanın gece sökülüp TIR'la götürülmesi tartışma yarattı.

Atatürk Stadı'nın isim tabelasının sökülmesi tartışma yarattı

DENİZLİ Atatürk Stadı'nın girişindeki ' Denizli Atatürk Stadyumu' yazısının bulunduğu tabelanın gece sökülüp TIR'la götürülmesi tartışma yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişinde konvoyundaki otobüslerin geçişinde sorun yaratacağı için tabelanın geçici olarak kaldırıldığı öğrenildi. Sosyal medyadan tepkiler yükselirken, tabelanın geçici olarak söküldüğünü belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Şeytanın işi kalmayınca eniğini kovalamaya başlarmış. Oradaki Atatürk'ün ismini, kimliğini veya bu milletin kalbindeki yerini tabelalara veya böyle şeylere bağlamak Atatürk'e yapılan en büyük haksızlık ve saygısızlıktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın (cuma) gerçekleştireceği Denizli ziyareti ve toplu açılış töreni için hazırlıklar sürüyor. Hazırlıklar kapsamında dün (çarşamba) akşam Lise Caddesi üzerindeki Denizli Atatürk Stadı'nın girişinde bulunan, stadın isminin yazılı olduğu büyük tabela sökülerek, TIR'a yüklenip götürüldü. Tabelanın sökülmesi bazı vatandaşlar tarafından görüntülenip, sosyal medyada paylaşıldı. Denizli Atatürk Stadyumu yazılı tabelanın sökülmesi, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

TEKRAR TAKILACAK

Tabelanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın helikopterinin Atatürk Stadı'na inip toplu açılış töreninin yapılacağı 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na gelirken, konvoydaki otobüslerin stattan çıkışında sorun yaratacağı için Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından geçici olarak söküldüğü, cumartesi günü tekrar yerine takılacağı öğrenildi.

Gelişme üzerine sosyal medyadan çok sayıda kişi Atatürk isminin sökülmesine tepkisini dile getirdi. CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, gece geç saatlerde Atatürk Stadı tabelasının sökülmesine bir anlam veremediklerini söyledi. Tabelanın sökülmesine, otobüslerin çıkışta sorun yaşayacağının gerekçe gösterilmesinin anlamlı olmadığını belirten Karaca, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın, Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk isminden elbette rahatsızlık duymayacağını düşünüyorum. Acaba yandaşlık ve yalakalıkta sınır tanımayan birileri durumdan vazife çıkararak böyle bir rezaleti gerçekleştirmiş olabilir mi? Denizli, bu çirkin saldırıya göz yumanları da asla unutmayacaktır" dedi.

Konuyla ilgili görüşü sorulan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, tabelanın geçici olarak belediye tarafından kaldırıldığını söyleyerek, "Şeytanın işi kalmayınca eniğini kovalamaya başlarmış. Oradaki Atatürk'ün isini veyahut kimliğini veya bu milletin kalbindeki yerini tabelalara veya böyle şeylere bağlamak Atatürk'e yapılan en büyük haksızlık ve saygısızlıktır. Oradaki geçici olarak belediye başkanımızın da söylediği gibi Atatürk Stadı tabelası otobüsün veya araçların giriş çıkışıyla ilgili geçici olarak kaldırılmıştır. Kişiye sormuşlar karşındakini nasıl bilirsin diye, kendim gibi demiş. Arkadaşlar kendi akıllarından geçen şeyleri, kendi gönüllerinden isim veya resim indirmekle ilgili performansı en çok kim yapmış, nasıl yapmış, hangi partinin milletvekili partisinden bu sebepten dolayı nasıl tartışmalara sebep olmuş onlara bakmak lazım" yanıtını verdi.

Denizli Valiliği de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada tabelanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli'ye gelişinde seyahat edeceği otobüsün stadyum içerisine girmesine engel teşkil edeceği için kaldırıldığı, ziyaretin sonunda tabelanın tekrar eski yerine konulacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Gülizar Biçer Karaca Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title