Haberler

Denizli) 13. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı Kapıları Açtı

(DENİZLİ) 13. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı kapıları açtıDENİZLİ (İHA) - Denizli'de, bu yıl 180 firmanın katılımıyla 13'üncüsü düzenlenen Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı.

(DENİZLİ) 13. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı kapıları açtı

DENİZLİ (İHA) - Denizli'de, bu yıl 180 firmanın katılımıyla 13'üncüsü düzenlenen Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı.

Denizli'de, 180 firmanın katılımıyla düzenlenen 13. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarının açılışı EGS Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Toplam 30 bin metrekare alanda traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem ve ambalaj firmaları gibi satış yapan firmalar bir çiftçiyle doğrudan buluşma imkanı buldu. Fuarın açılışına Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutan Cengiz Yıldız, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye geneli 52 ilden katılım sağlanan fuarda, 180 firma ürünlerini doğrudan vatandaşlarla buluşturma imkanı buluyor. 5 gün sürecek fuara, 160 bin ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.

Traktör almak isteyen yaşlı teyze ilgi odağı oldu

Bir bayiye traktör almak için giden 75 yaşındaki kadın Saffet Akcan, almak istediği traktöre binince ilgi odağı haline geldi. Traktör ile deneme sürüşü yaptı, çevredeki vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Bastonla yürüyen Akcan, traktör kullanmakta zorlanmadığı görüldü. Sürekli traktör ile gezdiğini, hep traktör kullandığını belirten Akcan, tarla ve bahçede kullanmak için almayı planladığını belirtti.

Fuar ile ilgili açıklama yapan Orion Fuarcılık Genel Müdürü Fatih Tan, 180 firmanın 5 gün boyunca çiftçi ve alıcılarla buluşacağını ifade etti. Tan, "Fuarımızda, traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidancılık, tarım, hayvancılık, sektörü yer alıyor. Fuarımız ulusal olduğu için, yaklaşık 52 tane ilimizden katılımcı firma mevcuttur. Edirne'sinden Kars'ına kadar, Trabzon'undan Antalya'sına kadar katılımcılarımız var. Fuarımızın her yıl yüzde yüz doluluk olması sebebiyle, bu sene yüzde 5 büyüme sağlamıştır. Tarım makinelerinde her sene teknolojiler yenilenmektedir" dedi.

Çiftçilerin her yıl bu fuarı beklediğini belirten Tan, "Fuarımızda yeni teknolojileri uygun fiyata bulabilmektedir. Şuan ilk olmasına rağmen yoğun bir ilgi almış durumdayız. Tahminim 160 bin ziyaretçi ile fuarımızı kapatmış olacağız" diye konuştu.

Fuarda yüzde 70 civarında yerli imalatın yer aldığını belirten Tan, "Türkiye Tarım İmalatçıları Birliğine yaklaşık kayıtlı 300-400 firma bulunuyor. Kayıt dışılarla birlikte, Türkiye'de yaklaşık bin tane tarım üreticisi mevcut. Yani şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, makinelerde yüzde 70-75 civarında yerli imalat bulunuyor. Bu traktörlerde de yaklaşık benzer oranlardadır. Çünkü yüzde 70 civarında yerli traktör tercih ediyor çiftçilerimiz" diye kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Denizli Türkiye Ege Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title