Haberler

Denizlerde Yeni Av Sezonu Başladı

Ordu'da, denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından tekneleriyle açılarak ağlarını suya bırakan balıkçılar umduğunu bulamadı.

Gülyalı, Kumbaşı, Kışlaönü, Kacalı, Mersinköyü, Medreseönü, Yalıköy, Bolaman, Fatsa ve Ünye'deki barınaklarından gırgır tekneleriyle hareket eden balıkçılar, denize ağlarını bıraktı.

Kumbaşı, Gülyalı ve Yason açıklarında avlanmaya çalışan ancak umduğunu bulamayan balıkçılar, limanlara çoğunlukla boş dönmek zorunda kaldı.

Bazı küçük tekneler ise olumsuz hava koşulları yüzünden denize açılamadı.

Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Eftal Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona iyi başlayamadıklarını söyledi.

İlk geceden umutlu olduklarını dile getiren Mutlu, bekledikleri balık sürülerine denk gelemediklerini anlattı.

Olumsuz hava şartlarından da etkilendiklerini belirten Mutlu, şöyle konuştu:

"Sabah yeniden denize açılacağız. Temennimiz, beklenen balık avını gerçekleştirmek. Özellikle bu sezon palamut avından umutluyuz. İnşallah birkaç gün içinde istediğimiz avı gerçekleştiririz. Önümüzde uzun bir sezon var. Aylardır ağ ve teknelerimizin bakımlarını yapıyoruz. Çok ciddi masraflarımız oldu. Temennimiz, bu masraflarımızı kısa sürede çıkartmak."

Bölgede 20 yıldır balıkçılık yapan Serdar Dayı ise kasalarını dolduramadıkları için üzgün olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Medreseönü Gülyalı Yalıköy Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title