Haberler

Denizlerde Av Yasağı Yarın Başlıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tezgahtaki balıklardan ve deniz ürünlerinden görüntüler İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Gün'ün açıklamaları - İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Gün: " Bu sene av mevsimi çok zayıf geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tezgahtaki balıklardan ve deniz ürünlerinden görüntüler

İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Gün'ün açıklamaları - İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Gün:

" Bu sene av mevsimi çok zayıf geçti. Umduğumuzu bulamadık. En çok istavrit, hamsi, çinekop, mezgit avladık"

"10 yıldır av yasakları 15 Nisan'da başlıyor. Eski dönemlerde mayısın 15'ine kadar avlanma devam ediyordu. Şimdi bir ay öne alındı. Böyle daha iyi, daha daha verimli oluyor. Çünkü şu dönem balıkların yumurtlama dönemi"

"Balık halinin Gürpınar'a taşınması balıkçılar için büyük sıkıntı oldu. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenisi Kumkapı'da yapılacak. Bu konuda başkanımızın sözü var, inşallah mayısta yapımına başlanacak"

EMİN İLERİ - Denizlerde av yasağı yarın başlıyor.

Eylül ayında "Vira Bismillah" diyerek denizlere açılan balıkçılar av sezonunu kapatıyor. Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için av yasağı yarın başlayacak. Av yasağıyla birlikte balıkçılar da teknelerini bakım ve onarıma alacak.

İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Gün, balıkçıların av sezonunu AA muhabirine değerlendirdi. Bu yıl av mevsiminin çok zayıf geçtiğini, umduklarını bulamadıklarını anlatan Gün, denizlerde bu yıl balığın az olduğunu söyledi.

Bu sezon en çok istavrit, hamsi, çinekop, mezgit, Akdeniz ve Karadeniz mezgiti avladıklarını ifade eden Gün, "Bu balıklar şu anda da var. Mesela bu sene palamut ile lüfer pek olmadı. Lüferin küçüğü sarı kanat bu sene çıkmadı. Diğer yıllarla karşılaştırma yaptığımız zaman bu yıl çok düşüktü" dedi.

Av yasağının yarın başlayacağını belirten Gün, "Şu an Kalkan mevsimi. Kalkan da dışarıda geliyor. Bizim burada az çıkıyor. Küçük amatör balıkçılara avlanmak yasak değil. Küçük boy teknelerle, oltayla balık avlamak yasak değil" bilgisini verdi.

Yaklaşık 10 yıl önce av yasağının 15-20 Mayıs'ta başladığını anımsatan Gün, şunları kaydetti:

"10 yıldır av yasakları 15 Nisan'da başlıyor. Eski dönemlerde mayısın 5'ine kadar avlanma devam ediyordu. Ondan sonra yasak başlıyordu. Şimdi bir ay öne alındı. Böyle daha iyi. Daha verimli oluyor, çünkü şu dönem balıkların yumurtlama dönemi. Bundan dolayı av yasağı büyük önem taşıyor. İnşallah umutlarımız av yasağının kalkacağı 1 Eylül tarihinde."

-

Yaşar Gün, 1988'den Mart 2015'e kadar Kumkapı'da faaliyet gösteren Kumkapı Balık Pazarı'nın, İstanbul Boğazı Avrasya Karayolu Geçiş Projesi'nin bağlantı yollarının geçeceği güzergahta bulunduğu için yıkıldığını hatırlattı.

Yıkılan balık pazarının yerine yenisinin mayıs ayında yapılmaya başlanacağını belirten Gün, şöyle konuştu:

"Şimdi hal buradan Gürpınar'a taşındı. Şu anda gerçekten sıkıntımız çok. Orası yıkıldıktan sonra Yenikapı'da geçici olarak bir yer kuruldu. Buradaki çarşı geçici olarak kurulmuş bir çarşıdır. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenisi Kumkapı'da yapılacak. Bu konuda Başkanımızın sözü var, devamlı bu konuyu görüşüyoruz, inşallah mayısta yapımına başlanacak. Örneğin Anadolu yakasından buraya gelip gidene kadar 5 saat geçiyor. Bunları sayın belediye başkanımız da biliyor. Bakanlarımız, daire müdürlerimiz onların da bilgisi var. Esnaf devamlı bu konuda sıkıntı çektiğini bize bildiriyor. Örneğin buradaki esnaf sabah erkenden hale gider, balık alır. Saat sabah 06.00'da oradan çıktıysa tezgahına yetişiyor. Eğer 07.00-08.00'e kalırsa buraya saat 13.00'ten önce gelemiyor. Trafiğin yoğunluğundan dolayı. Taşınma sözü aldık. Bütün arzumuz bu. Esnaf da rahat eder."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gürpınar Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title