Haberler

Denizle Tarihin Buluştuğu İlçe: Enez

Edirne'nin Enez ilçesi, Altınkum sahili ve tarihi mekanlarıyla, denizle tarihi bir arada yaşamak isteyenlerin tercih ettiği gözde merkezlerden Belediye Başkanı Bostancı: "Enez, denizin yanı sıra tarihi ve doğal güzelliklere de sahip"

Enez ilçesi, Altınkum sahili ve tarihi mekanlarıyla, bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin Trakya'daki gözde mekanlarından biri oldu.

Enez, çeşitli su sporlarının gerçekleştirildiği Saros Körfezi, 28 kilometrelik sahil şeridiyle, denizin tadını çıkararak tatil yapmak isteyenler için önemli imkanlar sunuyor.

Tatilciler, dalış ve kanoyla gezinti yapmanın yanı sıra temiz sahilin ve denizin tadını çıkarıyor.

Doğal güzellikleriyle ve yeşiliyle de dikkat çeken ilçedeki Enez Kalesi ve kervansaray da görülmeye değer tarihi mekanlar arasında yer alıyor.

Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahil kesiminde yer alan ilçenin önemli güzellikleri barındırdığını söyledi.

İlçenin 28 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olduğunu, sahilde 6 bin yazlık ve 10 dönüm imarlı arazi bulunduğunu belirten Bostancı, "Enez, denizin yanı sıra tarihi ve doğal güzelliklere de sahip" dedi.

Su sporları merkezi işleten Fettah Ateş ise ilçe sahilinde 10 yıldır turizm işletme belgeli su sporları yaptırdığını söyledi.

Her yaştan turistin Enez'de tatil yaparken su sporlarıyla da ilgilenme imkanı bulduğunu belirten Ateş, "Vatandaşlarımız kayıtlarını yaptırıp can yeleklerini giyerek denize açılıyor. Güvenli şekilde sporlarını yapıyorlar" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Bostancı Altınkum Enez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title