Haberler

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nda Yok

Güncelleme:

"Denizkurdu 2015" tatbikatının en önemli bölümü olan ve bugün başlayan "Seçkin Gözlemci Günü"ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel katılmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nın "seçkin gözlemci günü" başladı. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edilen "Denizkurdu 2015" tatbikatının en önemli bölümü olan ve bugün başlayan "Seçkin Gözlemci Günü"ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılmayacağı öğrenildi.

İlgili Haberler

DOKTORLARDAN İZİN ÇIKMADI

Prostat ameliyatı olduğu için 8 Mayıs'tan beri raporlu olan Orgeneral Özel'in tatbikata katılmasına doktorların izin vermediği belirtildi. Doktorlar kısa süre önce kontrolden geçen Orgeneral Özel'in tam gün boyunca yorucu geçecek tatbikata katılmasını sağlığı açısından uygun bulmadı.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI AKAR VEKALET EDECEK

Orgeneral Özel'in doktorlar izin vermediği için daha önce katılacağını bildirdiği NATO toplantısına da gitmediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Denizkurdu 2015 tatbikatının "Seçkin Gözlemci Günü"nde, Özel'e vekalet eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar aynı zamanda Genelkurmay Başkanı'nı da temsil ediyor.

"SEÇKİN GÖZLEMCİ GÜNÜ" BAŞLADI

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde gerçekleştirilen tatbikatın "seçkin gözlemci günü", TCG Salih Reis Fırkateyni'nin Aksaz Deniz Üs Komutanlığı rıhtımından ayrılmasıyla başladı.

Fırkateyn, limandan ayrılmadan önce komuta kademesi gemiye geldi. Gemiye ilk olarak Donanma Komutanı Koramiral Kösele çıktı. Ardından gelen Genelkurmay Başkanı vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, geminin güvertesinde törenle karşılandı.

SİLİSTİRE ÇALINDI

Orgeneral Akar, gemiye çıkışında denizcilere özgü "silistire" adı verilen selamlama düdüğü çalındı. Güverteye çıkışında önce Türk Bayrağı'nı selamlayan Akar, Donanma Komutanı Koramiral Kösele ve gemi komutanının ardından tören mangasını selamladı.
Orgeneral Akar'ın ardından gemiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi gemiye çıktı.

ERDOĞAN GEMİYE HELİKOPTERLE İNECEK

Komuta kademesinin yerini almasının TCG Salih Reis, limandan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "seçkin gözlemci günü"ne öğle saatlerinde katılması bekleniyor. Erdoğan, tatbikatın sancak gemisi TCG Salih Reis'e, gemi seyir halindeyken helikopterle inecek.DENİZKURDU 2015 TATBİKATI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2015 yılı tatbikatlar programına istinaden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanan Denizkurdu Tatbikatı, Donanma Komutanlığı'nca 14-28 Mayıs tarihlerinde Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'in Türk karasularında gerçekleştiriliyor.

Tatbikatla gerçek hedeflere fiili güdümlü mermi atışları icra ederek birlik ve gemilerin harbe hazırlık seviyelerinin geliştirilmesi, harp kabiliyetlerinin en yüksek düzeye ulaştırılması, birlik ve personelin görevlerine olan alışkanlıklarının artırılması amaçlanıyor.
Denizkurdu 2015 Tatbikatı, birlik ve gemilerin Gölcük, Erdek, Foça ve Aksaz limanlarından 14 Mayıs'ta hareketiyle başladı, harbe hazırlık eğitimleri ile askeri senaryoya dayalı serbest oyun faaliyetleri icra edildi.

Eğitimlerin ardından birlik ve gemiler 18-19 Mayıs tarihlerinde İzmir, Foça, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Aksaz limanlarını ziyaret etti, gemiler halkın ziyaretine açıldı.
Tatbikatın seçkin gözlemci gününde, su üstü gemileri ve helikopterler yüksek eğitim seviyelerini sergilemek için Aksaz Deniz Üssü'nden hareketle Aksaz açıklarında su üstü hedeflerine 2 farklı tip güdümlü mermi ve top atışları gerçekleştirilecek.

Atışlar kapsamında Sea Hawk helikopterinden su üstü hedeflerine karşı kullanılan Hellfire güdümlü mermisi ile fırkateynlerden hava ve su üstü hedeflerine karşı kullanılan Sea Sparrow güdümlü mermisi atışları icra edilecek.TATBİKATA KATILAN UNSURLAR

Tatbikata 11 fırkateyn, 6 korvet, 21 hücümbot, 8 denizaltı, 4 mayın avlama gemisi, 15 yardımcı sınıf gemi, 6 karakol gemisi, 8 SAT, 4 SAS timi, 4 deniz karakol uçağı ve 16 helikopter ile 1 sahil güvenlik arama kurtarma gemisi, 20 sahil güvenlik botu, 4 sahil güvenlik helikopteri ile sahil güvenlik deniz karakol uçağı katılıyor. Tatbikatta Hava Kuvvetleri Komutalığı'nın unsurları ile havadan ihbar ve kontrol uçağı da yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Kösele Hulusi Akar Necdet Özel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (72)

İnançlı genç:

Buradaki vatan haini hackerlara, snaal ajanlara sesleniyorum. . Siz her gün hükümeti eleştirme bahanesiyle ırkçılık, mezhepçilik, yörecilik, siyasi partilerle insanları ayrıştırmaya çalışsanızda, Türkiyenn güçlü askeri, ezan sesleri, 72 milletyile bir olma şuuru vardır. . Korkun şanlı ordumuzdan!

14
95
yanıtYanıtla
sakıncalı polisMobil-ANDROID:

varken de yok zaten:) fark etmez

75
5
yanıtYanıtla
YOKMU ORDA BIRTANE CESUR MEHMETCIKmobilWeb@haberler.com:

Tam ayagina gelmis..bu firsat kacirilmaz...

46
5
yanıtYanıtla
Kurt05Mobil-ANDROID:

Tayyipin askeri.

27
7
yanıtYanıtla
HAİNPARTİmobilWeb@haberler.com:

tskyı bitirdiniz zaten akparti tsk mı general mi kaldı

16
17
yanıtYanıtla
PALANDÖKENLİ:

ALLAHIM ordumuza . askerimize polisimize güc ver kuvvet ver

29
2
yanıtYanıtla
maltmobilWeb@haberler.com:

Amerikanin kuklasi kahramanlar

5
26
yanıtYanıtla
muss iswiçremobilWeb@haberler.com:

Tank savaş uçağı tatbikat gibi insanlık suçlarıyla övünen bir milletten insanlık için ne hayrı olur istanbulun fethi dahil öldürdüklerimiz insan bu tatbikatta insan öldürmek için yapılıyor hedefi vurunca canlı ölüyor biz gurur duyuyoruz

1
25
yanıtYanıtla
ardahanmobilWeb@haberler.com:

Bir numara sehir sehir dolasip dinpazarlayip kuran salliyo Devletin kesesinf Mersedes makam araci dagitiyor

20
5
yanıtYanıtla
enginmobilWeb@haberler.com:

Allah ordumuza zaval vermesin her daim yar ve yardımcısı olsun...

21
1
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title