Haberler

Denizer'i Öldüren Cengiz Balık, Cezaevinden İzinli Çıkıp Basın Toplantısı Yaptı

Türk- İş eski Genel Sekreteri, Genel Maden İşçileri Sendikası eski Genel Başkanı Şemsi Denizer'i öldüren Cengiz Balık, cezaevinden izinli çıkıp basın toplantısı düzenledi.

Türk- İş eski Genel Sekreteri, Genel Maden İşçileri Sendikası eski Genel Başkanı Şemsi Denizer'i öldüren Cengiz Balık, cezaevinden izinli çıkıp basın toplantısı düzenledi. Balık, cezaevindeyken adına esnaftan paralar toplandığı yönünde dedikodular duyduğunu, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Şemsi Denizer'i 6 Ağustos 1999'da evinin önünde tabancayla vurup öldüren ve 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Cengiz Balık, bir restoranda iki çocuğuyla beraber basın toplantısı yaptı. Cezaevinden bir hafta izinli olarak çıktığını belirten Cengiz Balık, Benim adımı kullanarak, 'Amcasıyım, dayısıyım, dedesinin uşağıyım' diyerek ticaret yapan insanlardan 3 kuruş, 5 kuruş kazanç sağlayan bir dünya kişi var. Böyle bir şey asla söz konusu değil dedi.

Şemsi Denizer ile aralarında şahsi bir mesele olduğunu, Denizer'in kendisine vefasızlık göstermesi nedeniyle cinayeti işlediğini belirten Balık, Mahkeme kayıtlarında da bunlar var diye konuştu. Gazetecilerin, Şemsi Denizer'i planlayarak mı öldürdün şeklindeki soruya Balık, şöyle dedi

Ömrümde kimsenin arkasından konuşmadım, rahmetli olmuş bir insanın arkasından asla konuşmam ve konuşturmam. Şemsi Denizer'e kardeşlik yaptım. Bu iş planlı olmadı. Planlı değil. Daha önceden tasarlanmış da değil. Ben olayımın haklılığını haksızlığını, onun haklılığını haksızlığını kelimesini yapmam. Lütfen bana da yaptırmayın. Yaptırmak için de soru sormayın, çünkü böyle bir şey yok. Ben kendime yakıştıramam. İyisiyle, kötüsüyle, sevabıyla aramızda olanla; mahkeme de söylenen var söylenmeyen var, Yüce rabbimin şahidinde onunla beraber baş başa olduğumuz, konuştuğumuz birtakım şeyler var. Onlar onla gitti benle de gidecek. Bunlar farklı.

Şemsi Denizer'le Zonguldakspor'da birlikte görev yaptıklarını söyleyen Balık, sözlerini şöyle tamamladı

Allah razı olsun ekmeğini yedim. Mahkemede de söyledim 'alacağım var' dedim. Resmi evrakları da var. Zonguldakspor döneminde onunla abi- kardeş gibiydik. Yemeğine denk gelmişimdir, yemişimdir o muhakkak helal etmiştir onu. Kimse 'bu olayı siyasidir' demesin, bu işin polemiğine girmesin.

Şemsi Denizer'e rahmet dileyen Cengiz Balık, vicdanının da rahat olduğunu söyledi.

Cengiz Balık, cezaevindeyken kurum emanet para hesabına yatırılanların listesini gazetecilere verdi. Yakınlarının da aralarında bulunduğu 140 ismin yer aldığı listede Alaattin Çakıcı'nın da farklı dönemlerde toplam 4 bin 500 lira para yatırdığı görüldü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemsi Denizer Türk İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title